Care este cel mai bun mod de a decoji o roșie? Folosind această tehnică, bucătăresele vor deveni experte.
Orice gospodină care a făcut o supă de roșii și s-a chinuit să le decojească, știe că acest lucru înseamnă timp și multă răbdare. Pentru că decojirea acestora poate fi mai complicată decât la orice altă legumă obișnuită.
Unele doamne le introduc în cuptorul cu microunde sau le congelează în speranța că vor putea lua coaja mai repede, doar că ambele abordări nu sunt tocmai ce trebuie. Prima poate încălzi neuniform fructele, în timp ce a doua durează prea mult. Și atunci, ce e de făcut?
Fierbeți roșiile!
Cel mai bun mod de a decoji o roșie este să o fierbi mai întâi și atunci nu veți mai avea probleme pentru a desprinde coaja. Puneți la fiert o oală cu apă, tăiați un X în partea se jos a roșiilor, dar nu foarte adânc și introduceți în apă.
Adăugați roșiile în apa clocotită timp de 20-30 de secunde, până când pielea începe să se încrețească și să se desprindă de pulpă. Nu lăsați roșiile să stea prea mult timp în apă, altfel vor începe să se gătească. Folosind o lingură cu fantă sau o strecurătoare, transferați roșiile într-un bol cu apă cu gheață pentru a se răci. Ulterior, se curăță de pieliță, apoi se folosesc după cum doriți.
Ce tipuri de roșii pot fi curățate folosind această metodă
Puteți decoji majoritatea soiurilor de roșii folosind această metodă. Cele mai multe rețete solicită decojirea roșiilor de mărime medie și mare, dar și roșiile cherry mari pot urma acest procedeu. Roșiile mici vor avea nevoie doar de câteva secunde în apă clocotită înainte ca pielea să fie gata de decojire.
Dacă aveți nevoie să decojiți doar una sau două roșii medii sau mari, le puteți pune într-un castron de mărime medie, încălziți un ceainic cu apă fierbinte, turnați apa clocotită peste roșii. Acoperiți cu un capac, apoi lăsați să stea timp de un minut, până când pielea a început să se desprindă de pulpă. Se trec sub apă rece, apoi se decojesc.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook