Testarea Covid în școli, doar acolo unde situația o va impune. Spune ministrul sănătății

Revenirea elevilor în bănci ar putea fi o nouă provocare pentru autorități, mai ales dacă ar veni un val 4 al pandemiei. Ministrul sănătății a explicat ce măsuri ar putea fi adoptate pentru ca elevii, cadrele didactice și părinții să fie în siguranță.
Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, a anunțat planul de luptă împotriva unui eventual val 4 al pandemiei, odată cu începerea școlii. Aceasta a dat asigurări cu privire la testarea Covid în școli, acolo unde situația o va impune.
Elevii și personalul care vor prezenta simptome vor fi testați cu testele disponibile în cabinetul medical al școlii. Însă, elevii vor purta mască, vor respecta distanțarea socială, în timp ce conducerea unităților de învățământ va asigura ventilația corespunzătoare în încăperi.
„Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut. Dorim ca împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic.
Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen. Recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie” a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru news.ro.
Există în plan și organizarea cabinetelor medicale unde să aibă loc vaccinarea. „Acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani”, a adăugat Ioana Mihăilă.
Nu sunt mari modificări în structura anului școlar 2021 – 2022. Are 34 de săptămâni, două semestre și trei vacanțe. Noutatea este că va începe luni, 13 septembrie.
Programul „Școala altfel” are loc în perioada 8-14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook