În lumea celor bogați, cerul și priceperea ceasornicarului este singura limită care există. În timp ce pentru unii ceasul The Asteroid este cel mai creativ din lume, alții au perceput această bijuterie ca pe cel mai urât ceas care a existat vreodată.
Un ceas controversat
Asteroidul a fost prezentat în 2017 și, până în prezent, nu și-a găsit un proprietar, prețul său fiind raportat între 1 milion și 1,2 milioane de dolari. Specialiștii spun că ceasul este sculptat dintr-o bucată de meteorit care a căzut în Argentina.
Stephane Greco, care a fondat Greco-Genève cu doar 10 ani înainte de a crea The Asteroid, este chimist de formație, iar scopul său a fost, încă de la început, să creeze ceasuri atipice care să inspire admirație. Acesta arată ca o bucată de piatră pe o curea, dar se spune că este surprinzător de confortabil de purtat.
Pentru a adăuga și mai mult dramatism ceasului, s-a folosit pudră de sodiu
The Asteroid este prevăzut cu un cadran care devine fluorescent la lumina ultravioletă. Designerii au folosit la conceperea acestuia o pudră de sodiu care creează fluorescență în condiții speciale.
Este o caracteristică patentată care a fost inclusă pe Asteroid pentru a adăuga și mai mult dramatism unei creații și așa șocante. Cadranul roșu scheletat ascunde o mișcare manuală Unitas ETA 6497-1 fabricată în Elveția, cu 17 bijuterii și funcții precum ore și minute.
Rezerva de energie este de aproximativ 40 de ore. The Asteroid este prevăzut și o curea de piele care imită textura rocii și un suport personalizat, aparent din oțel. Dimensiunile exacte ale ceasului nu au fost însă niciodată dezvăluite.
Premieră galaxială
„Nu este un ceas care va fi pe placul tuturor. Dar latura sa atipică, un gen de film SF va stârni curiozitatea și interesul în jurul acestui obiect unic”, ”, a declarat Greco la scurt timp după prezentarea. Acesta a subliniat, de asemenea, că The Asteroid nu a fost doar o premieră mondială, ci o premieră galaxială.
Sursă foto: www.autoevolution.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook