Simona Ionescu / Redactor Șef

Tinerii folosesc Coca-Cola pentru a-și îmbunătăți bronzul. Specialiștii avertizează: e extrem de periculos!

Tinerii folosesc Coca-Cola pentru a-și îmbunătăți bronzul. Specialiștii avertizează: e extrem de periculos!
Din nevoia disperată de a se bronza, tot mai multe persoane apelează la tot felul de metode, printre care și Coca-Cola. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică de ce este o tâmpenie să folosești așa ceva pe piele.

Înnebuniți după bronz, unii oameni fac orice pentru ca pielea să devină ciocolatie. Dacă unii folosesc loțiuni care le promit pielea perfectă, o mulțime de oameni au fost convinși să folosească Coca-Cola ca autobronzant.

Pentru a-și îmbunătăți bronzul, pentru a accelera procesul de bronzare și pentru a-și spori bronzul tot mai multe persoane, spun unii specialiști britanici, își ung corpul cu Coca-Cola, folosind băutura ca pe un ulei de bronzat. Ceea ce sună ca un truc de frumusețe perfect nevinovat, chiar dacă este puțin prostesc. Dar această tendință prezintă unele riscuri serioase, spun oamenii de știință.

„Nivelul ridicat de aciditate al băuturii poate fi extrem de dăunător pentru piele

„Uneori nu-mi vine să cred cât de stupid este internetul. Cine în toate mințile ar crede că a pune Coca-Cola pe piele este o idee bună? Cu atât mai puțin să se întoarcă apoi la soare cu ea pe piele”, susține Andy Millward, expert în îngrijirea pielii.

Pielea devine mai sensibilă la daunele provocate de soare

Bronzu cu Coca-Cola, preferata tinerilor

Acesta a explicat că nivelul ridicat de aciditate al Coca-Cola (are un pH de 2,37) poate fi extrem de dăunător pentru piele, în special atunci când este expusă la lumina soarelui. Coca-Cola corodează funcția de barieră naturală a pielii, făcând-o mai sensibilă la daunele provocate de soare.

Cu alte cuvinte, accelerează bronzul pentru că distruge protecția naturală a pielii împotriva soarelui, lăsându-vă expuși la tot felul de daune și arsuri.

„Să pui pe piele ceva care de fapt accelerează daunele este o idee cu adevărat groaznică”

„Unii oameni folosesc Coca-Cola pentru a curăța canalizările și bijuteriile, ia asta arată cât de corozivă este. Să ieși la soare fără protecție este periculos, dar să pui pe piele ceva care de fapt accelerează daunele este o idee cu adevărat groaznică.

Efectele utilizării Coca-Cola, care este încărcată cu acid citric, ar fi similare cu exfolierea sau exfolierea pielii cu acid și apoi expunerea la soare. Mi-aș imagina că creșterea bronzului este mai degrabă un rezultat al unei protecții naturale mai reduse și al creșterii daunelor provocate de radicalii liberi, decât un așa-zis efect al caramelului”, a mai spus expertul.

Sursă foto: www.irishmirror.ie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre