Simona Ionescu / Redactor Șef

Top alimente pentru oase puternice. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Top alimente pentru oase puternice. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică
Specialiștii susțin că orice persoană începe să piardă din masa osoasă în jurul vârstei de 30 de ani, de aceea pentru a vă mențină în formă și a avea oase sănătoase trebuie să aveți grijă ce alimente consumați.

Calciul și vitamina D sunt două elemente esențiale pentru sistemul osos. Iată care sunt cele mai importante surse.

Top alimente pentru oase puternice. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Începeți micul dejun cu cereale, pentru că veți reuși să consumați 25% din doza zilnică recomandată de vitamina E. La rândul lor, nucile, bogate în Omega 3 reușesc să scadă rata de fracturare a oaselor și reprezintă și o sursă importantă de magneziu. Atenție însă la cantitatea consumată, pentru că nucile sunt foarte bogate în calorii.

Toate brânzeturile conțin o cantitate considerabilă de calciu, așa că ar fi indicat să le introduceți în meniul zilnic. Iar o cană cu lapte reprezintă 30% din cantitatea de calciu de care orice persoană are nevoie. Cel mai bine ar fi dacă laptele ar fi consumat în prima parte a dimineții. Din lista lactatelor face parte și iaurtul, 250 ml fiind de ajuns pentru a vă asigura doza zilnică de calciu.

Consumați cu încredere spanac

Printre puținele legume care vă oferă calciul și alte minerale excepționale pentru organism, printre care fierul, este spanacul. Specialiștii vă recomandă să îl gătiți la abur pentru a avea un gust cu totul și cu totul special. Lăudat de toți oamenii de știință, somonul e o bucurie pentru organism.

Acesta conține nu doar acizi grași Omega 3, dar și vitamina D, de aceea o porție de 100 g somon e tot e aveți nevoie pentru oase sănătoase. Excepționale sunt și semințele, iar cele de dovleac sunt în top. Alte alimente care vă ajută să vă păstrați oasele sănătoase sunt uleiul de in, semințele de in, uleiul de nuci, boabele de soia, uleiul de soia și de cânepă. Nu în ultimul rând, untul de migdale care nu are colesterol și mult mai scăzut în grăsimi vă este de un real ajutor.

Sursă foto: beko

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre