Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedia de la Ferma Dacilor. Criminalist: „Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă…”. A fost găsit și al șaptelea mort

Tragedia de la Ferma Dacilor. Criminalist: „Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă…”. A fost găsit și al șaptelea mort
Tragedia de la Ferma Dacilor din Tohani din a doua zi de Crăciun a dat România peste cap. Celebrul criminalist Tudorel Butoi vine cu o ipoteză șocantă.

Criminalistul Tudorel Butoi spune motivele pentru care crede că tragedia de la Ferma Dacilor din Tohani ar putea fi provocată de o mână criminală.

„Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse”

„În momentul în care ai o dispoziție teritorială cu căsuțe, în care n-ai aprobări, n-ai una, n-ai alta, deranjezi vecinătățile. În egală măsură, pot să existe conflicte pe datorii neonorate, pe deranj în altă zonă a activităților respective, pe țepe pe care și le dau unii altora. Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală câtă vreme eu vorbesc de spontaneitatea și concomitența acestor incendii. Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse. E o ipoteză, o idee”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3.

Criminalist Tudorel Butoi

„Pe unde trece pompierul, halal să mai faci cercetare criminalistică”

Pe de altă parte, acesta susține că ISU exclude această ipoteză, dar crede cu tărie că acolo unde este „ISU, este Serviciul Criminalistic, Institutul de Criminalistică, Parchetul, oameni care cu mintea în cap vor pune lucrurile la punct și vor face cercetările”. Din păcate însă, Tudorel Butoi știe că „pe unde trece pompierul, halal să mai faci cercetare criminalistică”. Pentru că asta înseamnă microprobe, care nu vor mai putea fi luate…

Așa cum am scris și în materialul anterior, incendiul de la Ferma Dacilor e posibil să fi fost declanșat de o mână criminală. Autoritățile iau în considerare și această ipoteză de lucru în ancheta pe care o desfășoară. Martorii susțin că înainte de izbucnirea focului ar fi avut loc o ceartă între doi soți. Ei cred că și pe această direcție ar trebui să cerceteze autoritățile, ca să lămurească situația.

„Un client și-a bătut soția. A fost mare zarvă. Toată lumea a auzit țipetele femeii. A umplut-o pur și simplu de sânge, iar patronul i-a cerut imediat să plece. Bărbatul a părut că se liniștește, dar era foarte supărat că este dat afară. Nu excludem ca înainte de a părăsi pensiunea, acest bărbat să fi pus focul. În momentul în care a izbucnit incediul, pe la 5 dimineața, cam așa, toată lumea dormea în pensiune. Nu era nicio petrecere”, au declarat presei unii martori.

Șapte morți și o persoană dispărută

În urma nenorocirii de la complexul turistic Ferma Dacilor au murit șapte persoane și opersoană este încă dispărută. Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu nu este prea optimist, acesta recunoscând că sunt „șanse minime” ca vreun dispărut să mai poată fi găsit în viață. A șaptea victimă, un copil, a fost găsit la o zi după nenorocirea care a zguduit România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre