Simona Ionescu / Redactor Șef

Trandafiri de pizza, un deliciu al italienilor

Trandafiri de pizza, un deliciu al italienilor
Nu există persoană care să nu fie îndrăgostită de pizza. De ziua națională a Italiei, optați pentru delicioșii trandafiri de pizza, un preparat cu care niciodată nu veți da greș.

Pentru zilele în care vă relaxați, dar și pentru evenimentele cu ștaif, alegeți trandafiri de pizza. Sunt cu adevărat fantastici.

Trandafiri de pizza, un deliciu al italienilor

Iubiți pizza și vă place să descoperiți combinații de gusturi și culori? Trandafirii de pizza sunt tot ce aveți nevoie pentru a impresiona pe oricine. Este un preparat simplu de făcut și super delicios. Veți avea nevoie de  6-8 felii de salam/șuncă pentru fiecare trandafir în parte, 100 ml sos de pizza (marinara), 150 g aluat de pizza și 40-60 g mozarella rasă. În cazul în care sunteți vegetarieni, puteți înlocui carnea cu felii proaspete de roșii. Atenție! Cantitățile sunt pentru șase trandafiri.

Mod de preparare

După ce ați pregătit aluatul de pizza, tăiați o bucată din el și întindeți pe o suprafață pe care ulterior ați presărat puțină făină. Folosind sucitorul, faceți un aluat cât mai subțire posibil. Fiți atenți ca în final forma acestuia să fie una dreptunghiulară. Puneți puțin sos de pizza (marinara).

Așezați feliile de salam sau șuncă dintr-o parte în alta a aluatului. Este important să știți că prim felie trebuie să acopere și partea de jos a aluatului. Următoarele felii se vor pune tot mai sus, pentru că doar așa veți reuși să dați înălțime trandafirului. Presărați mozzarella din belșug în partea de jos a feliilor de șuncă sau salam.

Începând de la capătul primei felii, rulați ușor, dar ținând partea de jos a trandafirului. Floarea obținută se va pune într-unul din golurile tăvii de brioșe. Bineînțeles, cu carnea în sus. Procedați astfel cu tot aluatul. Introduceți în cuptorul preîncălzit pentru o jumătate de oră.

Sursă foto: bucatarici.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre