Simona Ionescu / Redactor Șef

Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi puse în vânzare luna viitoare. Se așteaptă ca acestea să strângă peste 500.000 de lire sterline

Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi puse în vânzare luna viitoare. Se așteaptă ca acestea să strângă peste 500.000 de lire sterline
Luna viitoare va avea loc una dintre cele mai așteptate licitații pentru iubitorii de modă regală. Trei dintre rochiile prințesei Diane vor fi puse în vânzare.

Cei care doresc să achiziționeze rochiile prințesei Diana o pot face luna viitoare, în cadrul unei licitații, unde vor scoase la vânzare trei dintre obiectele de îmbrăcăminte. Se așteaptă să se strângă peste 500.000 de lire sterline.

Rochiile se vând pentru a strânge bani pentru un fond de burse pentru studenți

Pentru Louis Petho, vânzarea, la casa de licitații Julien’s, din Los Angeles, va aduce amintiri dulci-amare, deoarece soția sa Ellen, care a cumpărat rochiile acum 26 de ani, a murit la începutul acestui an.

În vârstă de 82 de ani, Petho, un economist, care locuiește în Port Heron, Michigan, vinde rochiile pentru a strânge bani pentru un fond de burse pentru studenții în artă și design, în memoria răposatei sale soții. Aceasta a reușit să pună deoparte mai mult de un milion de lire sterline pentru organizații de caritate care ajută copiii cu nevoi speciale.

„O mare parte din licitație este pentru a înființa un fond de burse în memoria ei”

„Ellen știa că Diana era pasionată de organizațiile caritabile pentru copii și s-a gândit că aceasta ar fi misiunea ei. Am avut niște amintiri minunate călătorind prin Statele Unite cu rochiile.

Se așteaptă să se strângă peste 500.000 de lire sterline

 

Avea o strălucire când îi vedea pe acei copii pe care voi nu ați văzut-o niciodată. Am văzut multe lucruri triste și multe lucruri fericite. O mare parte din licitație este pentru a înființa un fond de burse în memoria ei”, a mărturisit bărbatul.

Ce rochii vor fi scoase la vânzare

Rochiile scoase la vânzare sunt o rochie de mătase roșie Bruce Oldfield, pe care Diana a purtat-o la premiera filmului Hot Shots! la Odeon Leicester Square în 1991, o rochie Catherine Walker neagră și jad, pe care Diana a purtat-o la o cină de gală în Toronto în același an, și o rochie de catifea fără bretele, neagră și fildeș, pe care Diana a purtat-o în privat.

Cât costă rochiile prințesei inimilor

O rochie de catifea fără bretele, neagră și fildeș, pe care Diana a purtat-o în privat, este cotată între 48.000 și 63.000 de lire sterline. Rochia roșie pe care Diana a purtat-o la Odeon Leicester Square în 1991, pe care Petho a cumpărat-o cu 20.752 de lire sterline este cotată acum între 150.000 și 300.000 de lire sterline. Rochia neagră cu verde cumpărată cu 14.526 de lire sterline, ar trebui să strângă între 80.000 și 160.000 de lire sterline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre