Simona Ionescu / Redactor Șef

Trei români din Marea Britanie și-au văzut moartea cu ochii. Huliganii i-au atacat în mașină

Trei români din Marea Britanie și-au văzut moartea cu ochii. Huliganii i-au atacat în mașină
Continuă să iasă la iveală victime în cadrul protestelor violente din Marea Britanie. Trei români și-au văzut moartea cu ochii, după ce au fost atacați în propria lor mașină. Poliția britanică a aplicat pedepse dure.

Românii au fost victime în cadrul celor mai violente proteste din Marea Britanie din ultimii ani, iar cazurile șocante continuă să iasă la iveală. S-au spart și vandalizat inclusiv magazine românești și o serie de oameni au fost agresați în plină stradă. 

Trei bărbați de origine română au trecut prin clipe de groază și au crezut că nu mai au scăpare, după ce au fost atacați în propria mașină. Agresorii au fost doi bărbați pe nume John Honey, în vârstă de 25 de ani și David Wilkinson, de 48 de ani. 

„Cel mai nerușinat huligan din Marea Britanie” a atacat trei români 

John Honey, supranumit „cel mai nerușinat huligan din Marea Britanie”, fusese deja fotografiat jefuind un magazin al unui lanț de cosmetice, purtând un tricou cu steagul Angliei, în timpul revoltelor din Hull. 

Filmările incidentului cu un BMW, mașina în care se aflau cei trei români îngroziți, l-au arătat pe Honey deschizând ușa pasagerului în timp ce un bărbat din interior încerca să o închidă pentru a se proteja.

Peste 100 de bărbați au agresat pasagerii din mașină

Cei trei ocupanți români ai mașinii au ieșit cu mâinile ridicate într-un gest de predare și au fugit spre un hotel din apropiere, conform declarațiilor din instanță.  

Șoferul român a declarat că s-a temut pentru viața sa după ce mai mult de 100 de bărbați „furioși” au încercat să-l scoată din mașină, l-au lovit cu pumnul în cap și au încercat să-l lovească cu o bară metalică.

Atacatorii și-au recunoscut faptele 

Honey a pledat vinovat pentru tulburare violentă și trei acuzații de furt calificat la trei magazine. De asemenea, a recunoscut că a comis o infracțiune de distrugere cu caracter rasial agravat în legătură cu incidentul cu cei trei români și că a avariat alte nouă mașini în timpul unui atac asupra unui garaj.

John Honey și-a recunoscut faptele, dar nu a afișat niciun fel de remușcare
Foto: DailyMail

Acesta a fost descris într-o scrisoare scrisă de un ofițer către un judecător ca fiind „excesiv de încrezător” și o persoană care „nu a arătat nicio remușcare”.

Huliganii au primit pedepse dure

Pentru faptele sale, Honey a fost condamnat la 56 de luni (4 ani și 8 luni) de închisoare, în timp ce Wilkinson, celălalt atacator al românilor, a primit șase ani de detenție.

Forțele de poliție din întreaga țară continuă să publice fotografii ale suspecților pe care doresc să îi găsească în legătură cu revoltele violente, alimentate de dezinformare și extremism de dreapta online. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre