Simona Ionescu / Redactor Șef

Englezii au distrus magazinele românilor din UK. Imagini ca la război. Video

Englezii au distrus magazinele românilor din UK. Imagini ca la război. Video
Protestele violente care au avut loc în Marea Britanie zilele trecute au afectat și cei peste 1,4 milioane de români care se află acolo. Magazinele și afacerile românilor din UK au fost distruse de-a dreptul, iar imaginile arată scene ca la război.

În urmă cu câteva zile, Marea Britanie s-a confruntat cu cele mai violente proteste de stradă din ultimii 13 ani. Revoltele au început după răspândirea dezinformării online despre un atac cu cuțitul la o clasă de dans din Southport, care s-a terminat cu uciderea a trei fete și numeroase alte persoane rănite.

Raportările false despre incidentul din 29 iulie au afirmat că suspectul de 17 ani, a cărui identitate a fost inițial ascunsă din cauza legilor care protejează minorii, era un solicitant de azil musulman. Această informație incorectă a declanșat un val de proteste și contra-proteste ale extremiștilor de dreapta în toată Marea Britanie. 

Britanicii au pornit războiul pe stradă 

După presiuni crescânde din partea mass-media, un judecător din Marea Britanie a dezvăluit numele suspectului, Axel Rudakubana, care a fost acuzat de multiple capete de acuzare pentru crimă și tentativă de crimă. Rudakubana s-a născut în Cardiff, Țara Galilor. Acesta nu este nici imigrant, nici musulman.

Protestele din Marea Britanie au fost cele mai violente din ultimii 13 ani
Foto: Facebook

A fost însă prea târziu, căci pe străzi a început războiul. Printre cei care au avut de suferit s-au numărat și mulți români, care și-au văzut micile afaceri din UK distruse pur și simplu de extremiști. 

Magazin românesc, vandalizat de extremiștii britanici 

Într-unul dintre videoclipurile virale se poate observa cum un grup de tineri britanici distrug și vandalizează un „magazin românesc”, așa cum scrie și pe pazia de deasupra. Scenele au fost filmate în Liverpool, însă internauții au povestit în comentarii că la fel s-a întâmplat și cu magazinele românilor din alte orașe din Marea Britanie. 

 

@ro.news.uk Distribuim masiv și repostati #foryou #duet #Acum #Anglia #engleji ♬ The Spell – TRITICUM

Adunări ale extremiștilor de dreapta au avut loc în Hull, Liverpool, Bristol, Manchester, Stoke-on-Trent, Blackpool și Belfast. Violențele de duminică s-au intensificat în Rotherham, Tamworth, Middlesbrough, Bolton și Weymouth.

UK nu mai este un paradis pentru români 

În Marea Britanie, anul trecut, erau peste 1,4 milioane de români, potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan. Acesta spunea atunci că a obținut cifra de la „oficialități” de la Londra. Acum, mare provocare a statului român este să reușească să le ofere servicii consulare profesioniste. 

Internauții au raportat acte de vandalism asupra afacerilor românilor în mai multe orașe din Marea Britanie

Evenimentele petrecute în ultima perioadă în UK sugerează că această țară nu mai este deloc un paradis pentru românii care au plecat acolo, în căutarea unui trai mai bun. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre