Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucul extraordinar pentru a scăpa de țânțarii care nu vă dau pace pe caniculă. Nu aveți nevoie decât de două ingrediente 100% naturale

Trucul extraordinar pentru a scăpa de țânțarii care nu vă dau pace pe caniculă. Nu aveți nevoie decât de două ingrediente 100% naturale
Marea problemă a românilor, țânțarii, este acum rezolvată cu doar două ingrediente naturale. Sunt extraordinar de eficiente.

Țânțarii vor deveni de acum încolo doar o tristă amintire, dacă veți folosi o soluție naturală, cu adevărat extraordinară: cuișoare și lămâi.

Specialiștii avertizează că mușcătura de țânțari poate transmite boli grave, de aceea trebuie să-i țineți la distanță cât mai mult posibil. O soluție eficientă pentru a-i face să plece definitiv este apa de gură, un produs care conține timol și mentol, substanțe care pune insectele pe fugă. Tot ce aveți de făcut este să puneți apă de gură într-un recipient cu pulverizator și să stropiți frecvent locurile unde apar țânțarii. Veți rămâne surprinși de efect.

Înfigeți cuișoare în lămâie

Puneți cuișoare în lămâi

De asemenea, luați câteva lămâi, tăiați în jumătate, iar în fiecare parte introduceți câteva cuișoare. Așezați apoi lămâile în locuri cât mai aproape de locul în care stați. Țânțarii nu suportă nici sucul lămâii acru, dar nici cuișoarele, care conțin eugenol, un compus ce îi face să plece cât mai repede.

Amestecați ulei de mușcată cu ulei vegetal

De asemenea, pielea va fi protejată de înțepăturile insectelor folosind uleiul de mușcată în amestec cu ulei vegetal. Veți fi siguri că vă veți bucura de timpul frumos petrecut împreună pe terasă sau în grădină. Amestecați o picătură de ulei esențial de mușcată cu zece picături de ulei vegetal și aplicați pe zonele cu probleme.

Bicarbonatul de sodiu vă scapă de țânțari

Atenție! Uleiul de mușcată nu se va folosi în perioada sarcinii sau a alăptării. Puteți folosi doar ulei de cuișoare împotriva țânțarilor. Turnați ulei într-un recipient mic și lăsați descoperit.

Bicarbonatul, remediu prețios împotriva țânțarilor

Când țânțarii nu vă dau pace, bicarbonatul de sodiu vă sare urgent în ajutor. Amestecați o linguriță cu ulei de măsline cu o linguriță cu bicarbonat de sodiu cu cinci linguri cu oțet de mere. Mirosul celor trei ingrediente nu le va plăcea deloc țânțarilor, care vor dispărea ca prin farmec.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre