Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan a avut o intervenție televizate aseară, când a vorbit și despre lupta pe care o duce cu țânțarii. A fost întrebat despre situația existentă și ce face el și angajații primăriei ca să nu mai suferim și în acest an de pe urma înțepăturilor de țânțari.
Explicațiile edilului i-a lăsat pe bucureșteni fără prea mari speranțe. Vor fi pe cont propriu și în această vară.
„E mult mai eficient să stârpeşti larvele, dacă reuşeşti”
Primarul Nicuşor Dan, a afirmat, luni seară, referindu-se la ţânţarii din Bucureşti, că ar fi mai eficient să fie stârpite larvele, dar acest lucru este extrem de greu, date fiind multiplele surse de apă şi zone umede din oraş. ”E mult mai eficient să stârpeşti larvele, dacă reuşeşti, decât să te ocupi de toţi ţânţarii din toţi copacii din Bucureşti”, a declarat primarul, luni seară, la Digi 24.
Reporterul l-a întrebat și ce crede că se poate face cu ţânţarii din oraş. Iată declarația momentului în totalitate!
”Suntem, dacă nu mă înşel, la al cincilea tratament din 15. În sfârşit avem banii, nu există întârzieri la plată, lucrările se fac conform planului. Ce nu reuşim să facem, pentru că e un oraş mare, cu multiple surse de apă şi zone umede, şi publice, şi private, este că nu reuşim să stârpim larvele în momentul în care ar trebui. Adică e mult mai eficient să stârpeşti lavele, dacă reuşeşti, decât să te ocupi de toţi ţânţarii din toţi copacii din Bucureşti”, a spus Nicuşor Daniel Dan.
Calitatea serviciului de dezinsecție este la nivelul celui de anul trecut, deci e o situație fără șanse de rezolvare. De altfel, primarul ne-o spune pe șleau: Țânțarii nu mor, nu știm să rezolvăm problema!
”Suntem cam la fel ca anul trecut pe calitatea acestui serviciu. Eu mă aştept să fim puţin- puţin mai bine decât anul trecut, pentru că a fost ceva mai sistematic pe larve, dar nu e o problemă pe care să ştim s-o rezolvăm”, a mărturisit cu sinceritate Nicuşor Dan.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook