Nicușor Dan este noul primar ales al Capitalei. Puțini știu că viitorul edil va împlini 50 de ani, înainte de Crăciun. Pare foarte tânăr, poate și pentru că se numește Nicușor.

Cum se numește în buletin Nicușor Dan

Nicușor Dan. Așa îl cunosc bucureștenii și nu numai pe primarul ales al Capitalei. Însă, numele său complet din buletin este Nicușor Daniel Dan.

”Sunt primul copil, iar în casa din Făgăraș unde am crescut, toți bărbații de pe curtea aia se numeau Nicolae. Trebuia să mă numesc și eu Nicolae, dar fiind primul copil și mic așa mi-au zis Nicușor. Mama a vrut să mă cheme Daniel, iar Nicușor pentru că trebuia să fie Nicolae”, a spus noul primar.

Nicușor Dan. Ar fi putut să fie demnitar încă de la 21 de ani

Puțini știu că Nicușor Dan va împlini 50 de ani pe 20 decembrie și că ar fi putut să fie demnitar încă de la 21 de ani.

Emil Constantinescu l-a vrut secretar de stat. Nicușor Dan a mai spus în cadrul interviului cu Andi Moisescu că a avut o propunere din partea președintelui Emil Constantinescu de a intra în politică în urmă cu 21 de ani, dar a refuzat.

„În 1999, când mă întorsesem din Franța și începusem să lucrez aici, președintele Constantinescu mi-a propus să fiu secretar de stat pentru românii din afara granițelor. Și am refuzat! Pentru că încă credeam că pot să faci și meseria ta, eram încă foarte pasionat de meseria mea de matematician, cercetător la institut, și că pot să fac lucruri din afara politicului activând în zona civicului. A fost o socoteală greșită! Instrumentele pe care le aveam atunci din zona civică, din afara politicului erau extrem de limitate. Pe când într-o poziție publică puteai să miști lucrurile. A fost un calcul greșit pe care l-am făcut!”, a spus primarul ales al Bucureștiului.

Nicușor Dan. Cum a făcut primii bani

Nicușor Dan a povestit episoade neștiute din studenția petrecută în căminul D din Regie. A dezvăluit cum a făcut primii bani din bișniță, aducând blugi și mohair din Turcia.

”Am fost în Turcia. De două ori la Istanbul. Era vremea când se făcea comerț. Am fost prima dată într-o prospecțiune, am cumpărat blugi și toate astea, dar mi-am dat seama că cel mai bine merge mohairul. Fetele croșetau pulovere din mohair. A doua oară am venit cu șase saci de mohair în autocar. Asta se întâmpla în 1991 sau 1992. Și am câștigat vreo 400-500 de dolari. Împreună cu un prieten am cumpărat o mașină. Aveam o Dacie 1100 și eram printre puținii studenți care aveau mașină. După aceea am plecat în Franța amândoi. Și mașinii i-a înghețat apa în radiator sau ceva și, prin anul 1994 sau 1995, mama prietenului meu a dat această mașină spagă pentru a-i fi făcut e-mail”, a povestit noul primar al Bucureștiului.


Actrița Tatum O’Neal, internată la Psihiatrie după ce a amenințat că se aruncă de la balcon

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri