Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri mai puțin știute ca să scăpați de mirosul greu din mașina de spălat

Trucuri mai puțin știute ca să scăpați de mirosul greu din mașina de spălat
Indiferent ce detergent scump folosiți, sunt situații în care în mașina de spălat persistă un miros greu și apăsător. Puteți scăpa de problemă cu ajutorul unor trucuri ingenioase.

Mirosul din mașina de spălat este o situație cu care se confruntă majoritatea gospodinelor. Iată câteva soluții care vă pot fi de un real ajutor.

Trucuri mai puțin știute ca să scăpați de mirosul greu din mașina de spălat

Dintre toate produsele cunoscute oțetul și clorul au avantajul că nu atacă inoxul sau plasticul din interior.  Pentru a curăța mașina, turnați două cești de oțet în cuva pentru detergent și porniți mașina să spele în gol. În cazul în care vreți doar să curățați cuva din interior, preparați o soluție dintr-o parte înălbitor și zece părți apă. Puneți într-o sticlă și pulverizați în interior, apoi curățați cu o lavetă.

Bicarbonatul de sodiu scoate urmele de detergent

Dacă observați că în mașina de spălat există depuneri de detergent, folosiți o soluție obținută din bicarbonat de sodiu, oțet și apă caldă. Mașina de spălat e plină de mucegai verzui sau maroniu la colțurile capacului și în jurul cauciucului? Urgent amestecați oțet cu balsam de rufe și apă caldă.

De asemenea, bicarbonatul se recomandă pentru a igieniza toată mașina. În acest caz, turnați 30 g bicarbonat în compartimentul pentru detergent și porniți mașina să funcționeze pe un program complet de spălare și clătire, cu apă la 60°Celsius.

Cum curățați garnitura

Când garnitura nu mai are aceeași strălucire ca odinioară, îmbibați o cârpă cu o soluție formată din clor și apă, în proporție de 50:50. Nu faceți însă această operațiune dacă nu aveți mănuși de cauciuc în mâini. În caz contrar, vă veți trezi cu pielea de pe mâini aspră, uscată și iritată.

Nu uitați nici de curățarea furtunului de alimentare cu apă al mașinii, care trebuie curățat cu apă și detergent lichid. Turnați detergent în furtun, iar celălalt capăt acoperiți-l cu mâna. Agitați bine și lăsați să se înmoaie depunerile. Astfel, fragmetele de mizerie se vor desprinde.

Sursă foto: romaniatv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre