Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pe care nu le știați. Așa se aplică corect crema de protecție solară

Trucuri pe care nu le știați. Așa se aplică corect crema de protecție solară
Iubim soarele și abia așteptăm să ne tolănim pe plajă, însă specialiștii ne spun că trebuie să avem grijă, pentru că acesta are și efecte nocive.

Ne place să avem pielea bronzată, însă sunt puține persoanele care știu de câte ori trebuie să folosească crema de protecție solară atunci când merg la plajă.

Trucuri pe care nu le știați. Așa se aplică corect crema de protecție solară

Numărăm zilele până când plecăm în concediu la mare și de cele mai multe ori ne bucurăm atât de mult de moment, încât uităm de crema de protecție solară, fără de care pielea noastră are grav de suferit. De aceea, specialiștii vin cu sfaturi extrem de importante, care ne pot salva.

Persoanele care au pielea deschisă ar trebui să-și dea cu cremă odată la două ore, iar cele cu pielea închisă o pot folosi odată la patru ore. În cazul în care vă place să intrați cât mai mult în mare, dați cu cremă imediat ce ați ieșit la mal.

Crema se folosește și înainte de a vă expune la soare

Pe de altă parte, trebuie să știți că e important să ungeți corpul cu cremă nu doar când ajungeți la plajă, ci și înainte de a îmbrăca frumosul costum de baie.

Dar nu contați doar pe ajutorul cremei solare, ci aveți grijă și la lucrurile pe care le purtați. Optați pentru haine cât mai lejere, de culori deschise, alegeți o pălărie care să vă protejeze și nu plecați fără ochelari de soare. Nu uitați să vă dați cu cremă și pe mâini, urechi, dar și pe degetele de la picioare.

Tatuajele necesită o atenție deosebită

Persoanele care au tatuaje trebuie să aibă grijă și să opteze pentru o cremă cu protecție mare, indice 50 și chiar și mai mult sau o cremă specială pentru tatuaje. Atenție! Se va aplica o cantitate suficientă de cremă. Crema are un termen de folosire de maxim 12 luni de la deschidere, de aceea nu o păstrați de la un an la altul, pentru că nu este cea mai bună idee.

Sursă foto: perfect beauty

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre