Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru a prăji alimentele. Așa vor fi mult mai gustoase și nu vă vor face rău

Trucuri pentru a prăji alimentele. Așa vor fi mult mai gustoase și nu vă vor face rău
Indiferent de anotimp, nimic nu pare să se compare cu gustul alimentelor prăjite. Ce trebuie să faceți pentru ca sănătatea să nu vă fie afectată.

Cartofi prăjiți? Ouă și cărniță, care își lasă gura apă? E clar pentru toată lumea că alimentele prăjite sunt mult mai gustoase, dar ne pot face și rău

Trucuri pentru a prăji alimentele. Așa vor fi mult mai gustoase și nu vă vor face rău

Sunt minunate alimentele prăjite, dar acestea ne pot da sănătatea peste cap. De aceea, specialiștii vă recomandă ca ca înainte să puneți carnea sau legumele în tigaie, să presărați puțină sare în ulei și astfel acesta nu va mai sări. Tot specialiștii spun că uleiul trebuie foarte bine încins, indiferent de alimentele pe care urmează să le prăjiți.

Nu folosiți uleiul de mai multe ori

Pentru a vă proteja stomacul, e indicat să nu folosiți uleiul mai mult de două ori. Acesta trebuie să fie curat și să nu prezinte impurități. Cele mai bune tipuri de ulei este cel de palmier sau germeni de porumb, pentru că nu eliberează radicalii liberi și toxine.

Când faceți șnițele sau diferite aluaturi, adăugați apă minerală sau suc cu acid în aluat. În acest fel, produsul va fi mai pufos și alimentele se vor prăji mult mai repede, folosind puțin ulei.

Cum să îndepărtați mirosul de prăjit

În primă instanță, când prăjiți alimentele, mirosul este îmbietor, dar ulterior se va transforma într-unul greu. Cum scăpați de acesta? În primul rând aerisind cât mai bine bucătăria și întreaga casă. Uneori însă nu e de ajuns, așa că e important ca înainte de a începe să prăjiți ceva, să deschideți hota.

Un truc genial îl puteți folosi ca să scăpați de mirosul de pește. Pentru început puneți hârti de copt într-o tigaie și adăugați ulei vegetal. Apoi puneți peștele și acoperiți cu un alt strat de hârtie de copt. Veți rămâne surprinși de rezultatul final. Chiar dacă vă plac alimentele prăjite, medicii vă sfătuiesc să le consumați cât mai puțin cu putință.

Sursă foto: ego

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre