În perioada aceasta România este un imens cuptor, foarte mulți oameni suferind din cauza căldurii. În această perioadă, organismul are nevoie de cât mai multe lichide, pentru a depăși stările neplăcute cauzate de caniculă. Asta nu înseamnă doar că trebuie să beți mai multă apă, ci și că trebuie să includeți în meniu anumite alimente. Unele conțin o cantitate mare de apă, motiv pentru care este ideal să le consumăm în cantități mai mari atunci când temperaturile exterioare sunt ridicate.
Nutriționiștii au punctat care sunt cele șapte alimente conțin o cantitate mare de apă și sunt excelente pentru hidratarea organismului.
Castraveţii
Pe lângă faptul că au în componenţă 95% apă, castraveții sunt grozavi pentru detoxifierea organismului și curățarea pielii. Conform unor cercetări recente, castraveții proaspeți întineresc corpul.
Conopida
Conopida conține și ea până la 92 la sută apă. De asemenea, această legumă este bogată în vitamina C, precum și în vitamina K. Dacă nu vă place conopida proaspătă, încercați piureul de conopidă ca înlocuitor al piureului de cartofi, sau salată.
Salata iceberg
Toate tipurile de salata verde conțin multă apă, dar salata iceberg are până la 95% apă și este o bază excelentă pentru orice masă de vară.
Dovleceii și zucchini
Rude cu castraveții și pepenii, dovleceii au şi ei un conținut ridicat de apă – până la 95 la sută. În plus, conțin și antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeoxantina. Aceste ingrediente sunt deosebit de importante și pentru sănătatea ochilor.
Pepenele verde
Pepenele verde este plin de apă. Mai exact, conține 91% apă. Pe lângă hidratarea organismului, pepenele verde ajută la protejarea celulelor de daunele solare. Şi, de asemenea, pepenele verde îmbunătățește calitatea tenului.
Căpșunii
Căpșunii sunt suficient de dulci încât să îi puteți mânca la desert și suficient de hrănitori pentru o gustare cu fructe. Beneficiul lor pentru hidratarea organismului este evident, deoarece conțin 91 la sută apă. De asemenea, sunt o sursă bogată de flavonoide, compuși care îmbunătățesc funcția cognitivă.
Spanacul
Spanacul are numeroase vitamine și minerale. Calciu, fier, potasiu, magneziu, mangan și fosfor sunt doar câteva dintre mineralele pe care le conține spanacul, iar vitaminele din frunzele verzi conțin acid folic, vitaminele A, C, E, K, precum și complexul de vitamine B. Spanacul conține și acizi grași omega-3. Pe lângă toate cele de mai sus, frunzele de spanac conțin și 91 la sută apă, fiind, astfel, o sursă excelentă pentru hidratarea organismului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook