Sfaturi importante pentru a face față caniculei: fără bere și fără înghețată!

Sfaturi importante pentru a face față caniculei: fără bere și fără înghețată!
Meteorologii anunță temperaturi toride pentru următoarea perioadă. Iată ce trebuie să faceți pentru a nu avea probleme.

Potrivit oamenilor de știință, nu e de glumit cu disconfortul termic. Iubim soarele, dar trebuie să fim conștienți că acesta ne poate face și rău. Sfaturi de care trebuie să țineți seama.

A venit canicula. Sfaturi importante pentru a face față zilelor caniculare

Când temperaturile ridicate își fac apariția, cel mai mult au de suferit cei care locuiesc în marile orașe. Pentru a ține situația sub control, medicii vă sfătuiesc să nu ieșiți din casă la orele critice, mai ales la prânz. Dacă, totuși sunteți nevoiți să plecați, atunci e foarte important să limitați timpul petrecut în soare.

Mare grijă și la transportul în comun, pentru că aglomerația nu face nimănui bine, mai ales dacă e căldură sufocantă. E foarte important ca în mijloacele de transport să existe aer condiționat, de aceea ar fi preferabil să folosiți propria mașină.

Purtați haine deschise la culoare

Vara se recomandă să optați pentru hainele în culori cât mai deschise, în mod special albe. În caz contrar, veți putea resimți căldura cu câteva grade în plus. În perioada caniculară, trebuie să fiți atenți și la alimentație.

E recomandat să consumați cât mai multe legume și fructe și să limitați alimentele bogate în grăsimi. În acest fel, veți avea o condiție fizică bună. Introduceți în meniul zilnic iaurturi, salate și pește, ridichi, castraveți și vinete, care conțin multă apă.

Dacă pe tot parcursul anului e indicat că beți doi litri de apă pe zi, în zilele caniculare trebuie să consumați mai multă. Asta pentru că veți transpira mult mai mult și veți pierde nu doar apă, ci și săruri din organism. Puteți suplimenta cu compoturi sau ceaiuri reci, dar neîndulcite.

Înghețata nu se recomandă pe căldură

La prima vedere, înghețata vă ajută să luptați cu canicula, însă specialiștii spun că nu e recomandată. Și berea s-a dovedit a fi o alegere nepotrivită, întrucât alcoolul deshidratează și duce la vasodilatație.