Simona Ionescu / Redactor Șef

Tupeu fantastic! Simona Halep primește o nouă lovitură de la Mouratoglou

Tupeu fantastic! Simona Halep primește o nouă lovitură de la Mouratoglou
În urmă cu câteva zile Simona Halep a obținut o victorie definitivă la TAS, astfel că i s-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. După victorie, tenismena a ținut să tranșeze o serie de aspecte, printre care remarcile Serenei Williams la adresa ei, dar și partea de vină pe care a avut-o fostul antrenor Patrick Mouratoglou în scandalul de dopaj. Iar acum a primit o nouă lovitură de la acesta.

Rivalitatea dintre Simona Halep și Serena Williams este deja știută de toată lumea. Atunci când tenismena a fost suspendată, Williams a făcut o serie de remarci răutăcioase vizavi de victoria de la Wimbledon a lui Halep.

Aceasta nu a uitat, iar când TAS i-a recunoscut nevinovăția și i-a dat verde să revină pe teren, românca a răspuns imediat atacurilor trecute. 

Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams: ”Este o frustrare personală” 

”Nu, nu am absolut nimic de transmis, dar pot să comentez ce cred despre postarea ei. Cred că a fost o frustrare personală, pentru ea era ceva enorm să câștige acel Grand Slam. Nu judec pe nimeni, dar consider că este mult prea mare pentru acea postare”, a declarat Simona Halep în urmă cu câteva zile. 

Simona Halep nu a iertat-o pe Serena Williams pentru declarațiile de pe Twitter

Românca a dat cărțile pe față în situația cu fostul antrenor 

Nici  Patrick Mouratoglou nu a scăpat nepedepsit în toată situația. Halep a dezvăluit că antrenorul în vârstă de 53 de ani nu a avut încotro și și-a recunoscut vina pe care a avut-o atunci când i-a recomandat suplimentul contaminat cu roxadustat. 

Simona s-a arătat dezamăgită de Mouratoglou și, deși spune că l-a iertat, nu poate să uite: ”Când m-am dus la Academie (n.r. la Patrick Mouratoglou), am spus că voi crede total în oamenii cu care lucrez. Așa a fost mereu. Când îți angajezi oameni să lucreze cu tine, nu trebuie să ai îndoieli. Așa s-a întâmplat și acum.

”Nu voi urî pe nimeni” 

Sportiva a rămas dezamăgită de Mouratoglou, care i-a recomandat suplimentele

Acele suplimente puteau fi verificate mult mai bine. Nu voi urî pe nimeni. În viață trebuie să iertăm. Am ajuns la acest nivel, am iertat, dar nu pot uita aceste traume. Lucrez la ele.

Important este că revin pe teren. Acum sper să o fac mai bine, să nu mai țip, să nu mai arunc cu rachetele”, a transmis Halep.

Antrenorul a fost obligat să-și asume vina, printr-un document secret 

Tenismena a mai dezvăluit și că Mouratoglou a fost obligat să-și asume vina încă din 2022, pesemne grație contractului pe care cei doi îl aveau fix pentru astfel de cazuri, dar și mulțumită avocaților care și-au făcut treaba. Astfel, antrenorul semnase un document în acest sens de care tribunalul de la Londra a știut: 

”Patrick și-a asumat încă din octombrie 2022. Toți cei de la Academie au semnat niște formulare că ei mi-au recomandat aceste suplimente. Într-adevăr, aceste formulare nu au fost date public. Dar tribunalul de la Londra a știut că ei mi-au recomandat aceste suplimente”, a spus Halep. 

Mouratoglou lovește din nou, în pași de dans cu Serena Williams

Mouratoglou și Halep au încheiat colaborarea la finalul anului trecut: ”După greșeala lor, eu sunt singura care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă”, declara sportiva în decembrie anul trecut. 

Vorbele lui Halep și drama prin care aceasta a trecut se pare însă că nu l-au impresionat pe antrenor foarte tare, căci și-a uitat rapid vina colosală și faptul că era sa distrugă cariera sportivei. Cu o nonșalanță extraordinară, Mouratoglou a aplicat o nouă umilință româncei, printr-o postare cu Serena Williams în timp ce aceasta dansa pe terenul de tenis.

”Coaliție” cu rivala Simonei Halep

Săgeata a fost directă și  răutăcioasă, ținând cont de tot contextul și de vina antrenorului în toată situația. Conștient fiind de rivalitatea dintre cele două sportive, Mouratoglou a postat pe Instagram un filmuleț cu americanca, însoțit de mesajul ”Atunci când joacă Serena, sunt cu ochii pe ea. O fi valabil și invers?”. 

Rămâne de văzut cum va răspunde Simona Halep acestei noi lovituri și dacă va lăsa lucrurile așa. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre