Simona Ionescu / Redactor Șef

Turcia devine destinația de vacanță a următoarelor luni. Când încep zborurile

Turcia devine destinația de vacanță a următoarelor luni. Când încep zborurile
În timp ce în Grecia lucrurile se agravează pe fondul pandemiei cauzate de noul coronavirus, Turcia devine destinația de vacanță a următoarelor luni. Începând cu 27 iulie, Turcia a ieșit de pe lista galbenă, astfel că cei care se întorc de aici nu vor fi nevoiți să intre lîn carantină după întoarcerea acasă.

Zilele acestea se vor relua și zborurile comerciale și cursele charter. Pentru intrarea în Turcia, turiștii români nu sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, autoritățile aeroportuare făcând testări aleatoriu celor care intră în țară, au anunțat oficialii de turism.

În plus, hotelurile din această țară au fost pregătite pentru a respecta regulile de siguranță impuse de pandemie (dezinfecție, curățenie, orar la mese, etc). Mai mult, până acum nu au fost raportate cazuri de îmbolnăviri în hoteluri din partea turiștilor veniți din alte țări.

Pentru românii care își doresc să acceseze vacanțe în Turcia vor există zboruri charter cu plecare din principalele orașe ale României: Bucureșți, Cluj, Timișoara și Iași. În plus, mai arată tour-operatorii, vremea este în general favorabilă extinderii sezonului estival, fiind astfel posibil că acesta să se prelungească.


Cu cine chefuiește de ziua lui Terminator

Pulpe de curcan în crustă de aluat


Primele curse charter spre Turcia se așteaptă să plece din România la mijlocul lunii august, cu destinația Antalya. La nivel național vor fi 10 avioane pe săptămână, au anunțat oficiali din industria turismului.

Reguli de călătorie în Turcia

Este bine de știut că în cazul charterelor agențiile de turism nu pun adaos comercial peste prețurile primite de la tour-operatori. Turcia poate fi o destinație și pentru a călători cu mașina, doar că în această situație este nevoie de respectarea câtorva reguli. Conform autorităților turce, e permis doar accesul proprietarilor vehiculelor. Dacă autoturismul nu este pe numele celui care intră cu mașina în această țară, e nevoie de o procura din partea proprietarului, tradusă în limba turcă.

Amintim și că pentru a călători în  Turcia nu este nevoie de viză, aceasta aplicându-se la intrarea în țară, pe documentul de călătorie, care poate fi pașaport simplu, pașaport electronic sau pașaport temporar. Actul însă trebuie să aibă o valabilitate de minim 150 zile de la data intrării în Turcia. Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre