Potrivit ultimelor informații, cutremurul a avut 6,4 grade pe scara Richter și a avut loc în aceeași zonă.
Până în acest moment nu se știe dacă în urma ultimului seism s-au mai prăbușit clădiri sau au mai fost înregistrate victime, dar specialiștii au afirmat că de la seismul din 6 februarie și până în acest moment s-au înregistrat nu mai puțin de 6000 de replici. Cutremurul a avut magnitudinea de 7.8 grade și a devastat sudul Turciei, dar și bună parte din Siria, unde s-au înregistrat aproape 41.000 de morți.
105.000 de clădiri s-au prăbușit sau fost avariate
După două săptămâni de căutări, în care salvatorii au făcut minuni reușind să scoată de sub ziduri multe persoane, Turcia a decis să fie oprite operațiunile de căutare a supraviețuitorilor, mai puțin în Kahramanmaras şi Hatay, cele mai afectate provincii ale țării. „Într-un număr mare de provincii, eforturile de căutare s-au terminat.
Ele vor continua în provinciile Kahramanmaras şi Hatay, în jurul a 40 de clădiri”, a declarat Yunus Sezer, directorul AFAD. Potrivit vicepreședintelui turc, Fuat Oktay, nu mai puțin de 105.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav avariate, cele din urmă urmând a fi demolate.
Alt cutremur a avut loc și în România
Astăzi, în jurul prânzului, s-a cutremurat pământul din nou și în România, tot în Gorj. Din fericire, a fost vorba de un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. „În ziua de 20.02.2023, 13:23:54 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.2, la adâncimea de 15 km.
Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis”, a precizat INFP. Oltenii au avut parte cu doar câteva zile în urmă de un cutremur de 5,7 grade care s-a resimțit în multe județe ale țării și în București. De atunci și până acum, au fost nu mai puțin de 300 de replici.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook