Mai mult, el susține că vor reîncepe cercetările „pentru diverși virusi sau substante chimice, neurologice cu efecte letale în masă”. Pe blogul personal, Adrian Năstase vorbește și de războiul din Ucraina, subliniind că nu se va termina atât de repede. „În primul rând cred că anul viitor vom trăi intr-o spirală accentuată a tensiunilor și conflictelor internaționale. Conflictul din Ucraina nu se va incheia prea rapid. El este un nou poligon de încercare pentru relațiile dintre marile puteri.
„‘Observăm redeșteptarea unor tendințe expansioniste din partea celor trei, Rusia, Turcia și Austria”
Practic, după mai bine de 100 de ani de la destrămarea, după Primul război mondial, a celor trei mari imperii – țarist, otoman și austro-ungar, observăm redesteptarea unor tendințe expansioniste din partea celor trei – Rusia (în estul Europei), Turcia ( în Marea Neagra și în statele turcofone ale URSS) și Austria (încercând sa ajungă din nou la Marea Adriatica, prin Croația).”, a scris fostul lider PSD pe blogul său personal.
România, prinsă în mijlocul conflictelor
Din păcate pentru țara noastră, va fi prinsă în mijlocul conflictelor. „Din păcate, România este, încă o dată, la încrucișarea acestor noi linii strategice. În plus, se conturează tot mai puternic, transformarea competiției americano-chineze în adversitate și conflict potențial. Rusia deocamdata “sângerează” din cauza razboiului din Ucraina dar își va pastra valoarea de întrebuințare datorită resurselor sale naturale imense.
Tensiunile dintre marile puteri dar și motive specifice, în diferite zone ale lumii, vor putea duce, din nou la asa numitele “războaie locale”, desfășurate prin proxy, prin intermediari,” susține Năstase.
Tablou pesimist în sănătate
Extrem de interesantă este părerea lui Năstase în domeniul sănătății, acesta afirmând că anumite laboratoare vor începe cercetările pentru viruși extrem de periculoși. „Crizele din domeniul sănătății încep sa aibă un caracter strategic (covid, dar și influența în domeniul alimentar a gripei aviare).
În plus, se pare ca reîncep cercetări pentru diverși virusi sau substante chimice, neurologice cu efecte letale în masă. Violente acuzatiile Rusiei conform carora americanii subventionau diverse laboratoare de cercetare de acest gen în vecinătatea noastră, în Ucraina. Probabil ca sunt acuzatii fara temei…”, susține fostul premier.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook