Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima decizie în cazul lui Alec Baldwin înfurie lumea. Familia directoarei ucise nu e pregătită pentru asta

Ultima decizie în cazul lui Alec Baldwin înfurie lumea. Familia directoarei ucise nu e pregătită pentru asta
Ancheta nu s-a încheiat încă în ceea ce privește omorul produs pe platoul de filmare al filmului Rust, însă planurile producătorilor sunt mari.

Rust este un western cu buget redus produs, printre alții de actorul Alec Baldwin care și-a dat și rolul principal. În timpul filmărilor, anul trecut, acesta a ucis-o pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins, după ce a primit, pentru o scenă, un pistol care avea glonț adevărat pe țeavă. În timp ce exersa mânuirea armei, a declanșat-o, glonțul rănind-o mortal pe femeie și rănindu-l și pe regizorul peliculei.

E oficial: Filmul în timpul căruia Alec Baldwin a ucis-o pe directoarea de imagine va fi finalizat

În timp ce ancheta autorităților continuă, pentru a stabili cine e c u precizie vinovat de moarta unui om, în contextul în care Alec Baldwin susține că nu avea știință ca pistolul să fie înarmat, și cu atât mai mult cu muniție adevărată, lumea se întreabă și dacă filmul se va mai face vreodată.

Unul din producătorii rust anunță finalizarea filmului

Unul dintre producătorii peliculei Rust, pe al cărei platou de filmare s-a produs anul trecut incidentul care a dus la moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, a spus că producţia va fi finalizată, a relatat luni publicaţia The Hollywood Reporter, preluată de Reuters.

Hutchins a murit în octombrie anul trecut după ce revolverul cu care actorul Alec Baldwin repeta o scenă pe un platou de filmare din New Mexico s-a declanşat, împuşcându-i pe directoarea de imagine şi pe regizorul filmului, Joel Souza. Souza a fost rănit, dar a supravieţuit. „Suntem încrezători că vom reuşi să finalizăm pelicula”, a declarat Anjul Nigam, unul dintre producătorii filmului, potrivit Hollywood Reporter.

Fără întârziere, spiritele s-au inflamat în urma acestei declarații. Familia directoarei de imagine, spun surse, s-a înfruiat în fața acestei vești. „Se reia totul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, spun apropiații familiei Hutchins.

Alec Baldwin susține că e nevinovat și că e exonerat de orice răspundere

Amintim că luna trecută, statul New Mexico a amendat Rust Movie Productions cu suma maxim posibilă, 137.000 de dolari, pentru lacune de securitate „cu bună ştiinţă”, care au dus la moartea lui Hutchins. Compania de producţie a respins însă acuzaţiile.

În continuare, actorul Alec Baldwin, care este de asemenea producător al peliculei, este vizat de mai multe procese în legătură cu decesul lui Hutchins, printre care şi unul deschis de soţul directoarei de imagine, în numele fiului lor.

Totodată, Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a negat orice responsabilitate şi a spus că prezenţa muniţiei reale nu ar fi trebuit niciodată permisă pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch al acestui western. Din documentele depuse de actor în instanţă arată că, potrivit unei clauze de despăgubire existente din contractul său, este exonerat de răspunderea personală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre