Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimă oră. Filmări îngrozitoare de la masacrul copiilor din Texas. Poliția s-a temut de atacator

Ultimă oră. Filmări îngrozitoare de la masacrul copiilor din Texas. Poliția s-a temut de atacator
O nouă înregistrare video cu imagini surprinse în timpul masacrului de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, a devenit publică.

Este vorba de o înregistrare capturată de camerele de supraveghere din incinta școlii. În filmare au fost surprinse momentele îngrozitoare din timpul împușcăturilor în masă. Imaginile video sunt tulburătoare și potrivit presei de peste Ocean, „țipetele copiilor au fost înlăturate de pe filmări”.

Salvador Ramos a ucis cu sânge rece

În parcursul filmat al criminalului, se vede cum tânărul înarmat intră nestingherit în școala primară Robb, la câteva momente după ce a tras haotic cu pușca semiautomată în afara clădirii. După apeluri disperate la 911 din interiorul și din afara școlii din Uvalde, poliția și-a făcut cu greu apariția, scrie Statesman.com, care a dezvăluit în exclusivitate imaginile.

La un moment dat, atacatorul încetinește pentru a se uita după un colț al holului și își dă părul pe spate.  Apoi s-a îndreptat spre clasele 111 și 112. Câteva secunde mai târziu, un băiețel iese din baie pentru a se întoarce în clasa sa. L-a zărit pe criminal chiar când a tras prima rafală în plin, în clasa plină cu copii, și a apucat să fugă și să se ascundă înapoi în toaleta școlii.

Criminalul a tras fără milă

Criminalul înarmat este surprins pe camerele video intrând într-una dintre sălile de clasă, de unde se aud copiii cum țipă. Focurile de armă încep, se opresc, apoi încep din nou. Și din nou. Și din nou. Au trecut aproape trei minute până când trei ofițeri ajung pe același hol.

Forțele de ordine se retrag rapid la capătul holului, chiar sub o cameră de supraveghere a școlii.

Întregistrare de peste o oră, în posesia jurnaliștilor

O înregistrare video de 77 de minute captată din acest punct de observație, împreună cu imaginile de la camera de corp a unuia dintre ofițerii, au fost obținute de American-Statesman și KVUE.

Înregistrarea arată cu detalii atroce intervenția a zeci de polițiști puternic înarmați, îmbrăcați în veste antiglonț, cu căști de protecție, unii cu scuturi de protecție – mergând de colo-colo pe hol, unii părăsind cadrul camerei și apoi reapărând, alții îndreptându-și armele spre sălile de clasă, vorbind, efectuând apeluri pe telefonul mobil, trimițând mesaje text și uitându-se la planurile etajelor, dar fără să intre sau să încerce să intre în sălile de clasă.

The Statesman publică o versiune editată a videoclipului pentru a arăta cum s-a desfășurat răspunsul forțelor de ordine.

19 copii și 2 adulți au murit în acest atac înfiorător.

Sursa: Statesman.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre