Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele dorințe ale maestrului Dichiseanu. Ce a cerut familiei pentru „ultimul drum”

Ultimele dorințe ale maestrului Dichiseanu. Ce a cerut familiei pentru „ultimul drum”
Sâmbăta aceasta e încă o zi teribilă pentru familia, apropiații și fanii lui Ion Dichiseanu. Marele actor este conduc pe ultimul său drum, în Cimitirul Bellu.

Regretatul actor Ion Dichiseanu este înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, în Cimitirul Bellu din Capitală. Trupul celebrului actor a fost luat de la foaierul Teatrului Nottara, acolo unde a fost depus pentru ca oamenii care l-au îndrăgit să îi poată aduce un ultim omagiu și să își ia rămas bun. Familia și cei apropiați îl conduc pe ultimul drum, copleșiți de lacrimi de durere. Mari personalități ale țării au venit să își ia rămas-bun.

Ion Dichiseanu, înmormântat cu onoruri militare

Având în vedere că a fost unul dintre cei mai mari artiști ai României, actorul Ion Dichiseanu este dus pe ultimul drum și înmormântat cu onoruri militare.

Actorul a fost internat de urgență pe 1 februarie, după ce în decembrie mai fusese internat trei săptămâni, cu o pneumonie severă. Dichi a plecat acasă pe 4 ianuarie, dar a fost nevoie să revină la spital. Inițial, un medic renumit, l-a diagnosticat cu cancer, a povestit Ioana Dichiseanu, fiica actorului. Tot ea a relatat că a fost un diagnostic fals.

Timp de 60 de ani  Ion Dichiseanu a bucurat generații de români. Șase decenii a jucat în spectacole de teatru și în 50 de filme importante pentru cinematografia noastră.

În data de 20 mai Ion Dichiseanu a trecut la cele veșnice. Rămâne în urmă amintirea sa. A fost numit „Don Juan al României”, pentru că a fost un actor arătos, mereu elegant, a frânt inimile  multor femei. Își păstrase șarmul de cuceritor și la 87 de ani. „Îmi place viaţa, muzica și ador să dansez. Îmi place să mă respect, pentru că nu trăim de două ori, o viaţă avem”, a mărturisea actorul.

Ultimele dorințe ale maestrului Dichiseanu

Femeile din viața lui Ion Dichiseanu s-au îmbrăcat în alb pentru înmormântarea celebrului actor. Fosta soție a marelui actor, dar și Ioana însoțită de fiica ei au purtat bluze albe peste hainele de doliu. Aceasta a fost ultima dorință a maestrului. Ion Dichiseanu este înmormântat în sicriu alb, îmbrăcat în haine albe, toate aceste detalii făcând parte din ultima dorință a sa.

Pentru că a fost adorat de femei, a cerut ca și mașina mortuară să fie condusă de o femeie. Familia a precizat că a încercat să-i îndeplinească acestuia toate dorințele finale.

Sursa foto: Fanatik.ro

Femeile au ales. Din juriul Miss Universe 2021 nu a făcut parte niciun bărbat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre