Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele imagini cu tânărul drogat despre care se spune că a fost ucis de oamenii legii. Tatăl lui Robert Giosu vrea pedeapsa capitală pentru polițiști

Ultimele imagini cu tânărul drogat despre care se spune că a fost ucis de oamenii legii. Tatăl lui Robert Giosu vrea pedeapsa capitală pentru polițiști
Cu câteva zile în urmă, Eduard Giosu, un tânăr drogat de 30 de ani și-a găsit sfârșitul în urma unui scandal cu agenții de la secția 17 din București. Ce filmare a dat recent Europol.

Apar noi informații în moartea misterioasă a lui Eduard Giosu, tânărul drogat care se purta bizar și se autovătăma într-o parcare de bloc. Familia și apropiații bărbatului spun că în acea noapte ar fi fost bătut grav de polițiști, „până creierul i s-a lichefiat”.

”Viu, nevătămat și vioi, fiind urmărit de doi milițieni”

Ion Giosu, tatăl tânărului de 30 de ani, vrea să se facă dreptate cu orice preț, de aceea a solicitat un expert care să se ocupe separat de dosar. „Expertul parte participă alături de medicul legist al INML-ului la necropsie”, a spus tatăl tânărului. Tatăl bărbatului spune că Eduard ar fi fost bine până când nu a fost lovit de polițiști: ”Viu, nevătămat și vioi, fiind urmărit de doi milițieni”.

Rezultatele de la Spitalul Municipal au scos la iveală faptul că tânărul a avut în sânge șase substanțe interzise, dar Ion Giosu precizează că trebuie să se stabilească cât de vechi au fost. „Pentru că, din câte am înțeles din explicațiile unor medici, dacă ar fi luat toate acele substanțe odată, nu mai aveau milițienii ocazia să-l bată”, susține părintele.

Tatăl lui Eduard Giosu

„Nu vreau decât să-i văd pe aceeași masă de la IML ca și fiul meu”

Imaginile prezentate de Sindicatul Poliției EUROPOL cu încătușarea lui Eduard Grosu au fost cutremurătoare. La un moment dat, tânărul apare pe asfalt, cu fața în jos, așteptând ambulanța. Tatăl drogatului a cedat când și-a văzut copilul și a izbucnit:

„Nu vreau decât să îi văd pe aceeaşi masă de la INML unde a fost fiul meu, atâta tot! Nu e vorba de pedeapsa cu moartea. Mă refer la viaţa fiului meu pe care au curmat-o ei. Dar după cum merge ancheta şi după cum sunt cenzurate informaţiile şi imaginile cred că o să scape bieții de ei cu o suspendare în cel mai rău caz”.

Declarațiile șocante ale martorului

A apărut și un martor care susține că a văzut cum au intervenit polițiștii. „La ora 3:17 am auzit o gălăgie și am crezut că se bat băieți pentru fete. M-am dus la geamul de la bucătărie. Cum m-am uitat pe geam, un băiat dezbrăcat, în chiloți, căzut jos. O polițistă era pe el acolo, îl bătea, cu picioarele.”, a spus martorul, la Antena 3 CNN.

Acesta susține că polițiștii ar fi folosit spray-ul, iar când salvarea a ajuns, era încătușat, cu picioarele întinse. „A început să horcăie de vreo câteva ori. După după o perioadă nu s-a mai auzit horcăind. Era lovit și l-a lovit și aici polițista. Pe ea am văzut-o, cu părul legat la spate, pe ea am văzut-o cum l-a lovit.

Cred că între timp ei au dat telefon ca să le vină ajutoare, alți colegi. A venit un jeep care n-a intrat pe alee, a rămas la intrarea aleii în capăt. A venit cu mâinile în buzunare până la fața locului, acolo (n.r. un superior al agenților), a venit, s-a uitat, a stat câteva secunde, a plecat”, mai spune martorul.

Imagini cu Eduard Giosu, drogatul de 30 de ani care și-a pierdut viața. Sursă foto: Protv

„Au fumat o țigară cei de la ambulanță”

Tot martorul susține că SMURD-ul nu ar fi venit venit „cu luminile aprinsă, cum se vine la o urgență”, iar după ce au stat de vorbă cu polițiștii, au fumat o țigară, apoi „au luat o foaie de la polițiști” și ulterior l-ar fi urcat pe ușile din spate. „Au mai stat câteva secunde, după care au plecat. La 4:08 a plecat salvarea prima, echipajul de poliție care a fost lângă băiat și ultimul echipaj, cel în care a fost polițista care a luat șervețele.

„ A horcăit până n-a mai putut, de s-a auzit așa șters, de ziceai că a murit”

Când era acolo trântit și când i-a dat și cu spray-ul atunci a zis „nu mai da”, până nu s-a mai înțeles ce a zis. L-au lovit în continuare. Aici era sfărâmat. Eu am crezut că e mort, când am văzut că nu se grăbește să plece cu el. A horcăit până n-a mai putut, de s-a auzit așa șters, de ziceai că a murit. Când l-au luat să îl pună pe targă nu s-a mișca”, susține martorul.

Avocata familiei a spus că acest martor urmează să fie audiat de procuror.

Ce spun polițiștii

La rândul lor, polițiștii au publicat o filmare pe contul de Facebook al Europol, în care susțin că există oameni care fac „afirmații mincinoase”, pentru a face audiență. Mai mult, aceștia spun că avocata familiei tânărului a intrat în posesia înregistrărilor, însă „nu a avut tupeul să le publice. De ce? Pentru că tot scenariul croit în jurul tragediei s-ar fi destrămat”.

Iubita lui Eduard ar fi denigrat poliția

De asemenea, Europol susține că iubita bărbatului a mințit pentru a-i transforma pe „milițieni” în monștrii care “și-au bătut joc de ea”, “au luat-o la mișto”, care “nici măcar datele nu i le-au luat” și care a spus că: “Eduard era liniștit, și-a luat pachetul de țigări și a plecat la o plimbare afară”.

„În realitate, în filmarea de pe Bodycam le spune polițiștilor că nu știe ce l-a apucat, că “a făcut ca toți dracii”. Nu mai vorbim că nici măcar nu îi știa data nașterii, deși cu lacrimi în ochi, afirma la tv că e “iubita” lui de 1 an”, se arată în comunicatul postat pe rețeaua de socializare.

„Inepții și teorii conspiraționiste rostite în platourile televiziunilor”

Continuăm cu toate inepțiile și teoriile conspiraționiste rostite seară de seară în platourile televiziunilor, chiar și cu martori închipuiți, dintre care amintim doar câteva:

– l-au încătușat și pe urmă l-au omorât în bătaie;

– nu au chemat ambulanța ca să îl lase să moară;

– și-au oprit girofarurile și luminile să nu se vadă când i-au dat omorul (n.r. toată incinta este luminată);

– milițianca l-a lovit în cap cu tomfa în mod repetat până l-a omorât;

– primul echipaj a mai chemat alte două ca să poată să îl omoare cu bătaia;

– în timp ce era încătușat a fost lovit cu bestialitate de toți polițiștii de la fața locului;

– milițienii nu i-au permis iubitei să se apropie de Eduard și au vorbit urât cu ea;

– milițienii nu i-au spus fetei la ce spital va fi transportat pentru a nu-l găsi;

– și-au închis Bodycam-urile după ce l-au încătușat pentru a putea să îl omoare cu bătaia”, susțin cei de la Europol, sindicatul polițiștilor.

„Noi știm că toate acuzațiile și scenariile nu au fost crezute nici măcar de cei care le rosteau”

Polițiștii de la Europol punctează faptul că „toate acuzațiile și scenariile nu au fost crezute nici măcar de cei care le rosteau”. Dar au fost făcute pentru că “poliția vinde cel mai bine și de aici se marchează audiențele, vizualizările, like-urile, distribuirile”. Și asta cu prețul „degradării morale a întregii societăți, care preferă din ce în ce mai mult circul în detrimentul dezbaterii civilizate”.

Ce scrie în raportul medico-legal

Mai mult, Europol relatează faptul că „raportul medico-legal, realizat în urma autopsiei efectuate în prezența familiei și a unui expert terț, adus din afara instituției, nu a relevat nicio urmă de lovitură de tomfă, bocanc sau alt obiect în zona craniului, cu excepția multiplelor lovituri de corp/plan dur, provocate de căzăturile care se văd și în imaginile video care au tot circulat. Orice lovitură de tomfă (baston) aplicată ar fi lăsat o urmă distinctivă având în vedere forma circulară specifică”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre