Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți despre starea actorului Florin Piersic. Medicii au făcut anunțul de puțin timp

Ultimele noutăți despre starea actorului Florin Piersic. Medicii au făcut anunțul de puțin timp
După ce a ajuns la spital al finele lunii trecute, starea lui Florin Piersic s-a agravat de la o zi la alta, punând pe jar apropriații și fanii. El a trecut recent printr-o nouă intervenție chirurgicală, fiindu-i extrasă proteza care genera infecția.

În urmă cu puțin timp, medicii au transmis ultimele noutăți despre starea actorului Florin Piersic.

Așa cum știți, în data de 9 mai, el a suferit o intervenție chirurgicală, în cadrul Spitalului de Ortopedie Foișor din București. Intervenția a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe medicale. Doctorii de la Spitalul Foișor au ținut în permanență legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar și cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca.

Florin Piersic rămâne momentan la Spitalul Foișor, spun medicii
Sursa foto: Facebook

În timpul intervenției, în sala de operație a existat și un stimulator cardiac, pentru orice eventualitate. În timpul operației, actorului i s-a scos din corp proteza de genunchi care  genera infecția ce s-a generalizat în corp.  La momentul respectiv, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit mai multe detalii.

„Este îmbucurător că extragerea protezei, care genera infecție, a dus la rezolvarea problemei infecțioase, care era o problemă veche. Practic prezența bacteriilor în sânge a devenit permanentă după ce au colonizat corpurile străine, stimulatorul și proteza”, a punctat Rafila la o zi după operația lui Piersic, și după ce l-a vizitat, la spital, pe pacient.

Medicii dau ultimele noutăți despre Florin Piersic

Medicii îl monitorizează în continuare pe Florin Piersic. În urmă cu puțin timp, ei au transmis ultimele noutăți în ceea ce privește starea actorului. Din fericire, veștile sunt îmbucurătoare.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în această dimineață, de către echipa medicală, prezintă o evoluție lent favorabilă. Starea generală se ameliorează, parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere față de ziua precedentă”, se arată într-un comunicat emis de managerul interimar al Spitalului Foișor, As. Univ. Dr. Șerban Dragosloveanu.

Dr. Horia Roșianu de la Institutul Inimii a declarat la RTV că la Spitalul Militar din Cluj s-a întârziat cu intervenția la genunchi, dar pe parcurs, în celelalte spitale s-a făcut totul pentru ca pericolul infecției să fie îndepărtat.

Și actorul transmite un mesaj: „Sunt viu!”

Dincolo de mesajul medicilor, actorul Florin Piersic le-a transmis el însuși fanilor că este mult mai bine. El a lansat, în mediul online, un mesaj îmbucurător, ieri. „Scumpilor și prea dragilor mei, celor care m-ați purtat in gândurile voastre, m-ați înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, va spun Hristos a Înviat! Cu aceasta ocazie, va dau și o veste: „Sunt viu” și asta datorită minunaților doctori care mă îngrijesc.

Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiați cu un pomelnic de mulțumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele în piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roșianu, Dr. Florin Crișan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Șerban Dragosloveanu și Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operației, dar…m-a și adus înapoi.

Vă iubesc pe toți, oameni buni și va copleșesc cu recunoștința mea! Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public”, este mesajul maestrului Florin Piersic.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre