Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic, vizitat de ministrul Rafila. Medicii vin cu vești importante după operația de la Spitalul Foișor

Florin Piersic, vizitat de ministrul Rafila. Medicii vin cu vești importante după operația de la Spitalul Foișor
Florin Piersic a fost operat la genunchi în cursul zilei de ieri, 09 Mai, la Spitalul Foișor. La nici 24 de ore distanță, medicii vin cu vești importante despre starea de sănătate a actorului. Florin Piersic a fost vizitat și de Alexandru Rafila, care a dezvăluit în ce stare l-a găsit pe marele actor.

Florin Piersic a fost operat la genunchi ieri, în cadrul Spitalului de Ortopedia Foișor din București. Intervenția a reprezentat o desfășurare de forțe medicale. Doctorii de la Spitalul Foișor au ținut în permanență legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar și cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca. În timpul intervenției, în sala de operație a existat și un stimulator cardiac, pentru orice eventualitate. 

Ulterior, Florin Piersic a fost vizitat chiar de către Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Acesta a declarat că marele actor era conștient și într-o stare bună, dar și că nu a fost în vreun pericol de a-și pierde viața: „Nu a fost în pericol, mai ales că a fost conștient. Am vorbit cu el, a fost conștient, putea să comunice, se alimenta și bea apă singur, nu am avut niciun moment senzația că ar exista riscul să-și piardă viața”.

Florin Piersic „avea o stare bună”, spune Rafila 

„Am fost să-l văd și cred că am făcut un lucru bun și pentru mine și pentru el, e important să simți empatie. Avea stare bună, nu am avut senzația că era speriat. Era îngrijorat că nu putea să meargă. Dar nu mi s-a părut că nu ar fi încrezător”, a continuat ministrul sănătății. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila l-a vizitat personal pe Florin Piersic

De asemenea, Rafila a mai precizat și că Florin Piersic va rămâne momentan la Spitalul Foișor, acolo unde este ținut sub observație de medici: „Deocamdată, la Foișor. Orice pacient, după operație, rămâne la ATI până când parametrii revin la normal. Urmează perioada de refacere, înlăturarea firelor, sunt proceduri specifice”.

Proteza care genera infecție, extrasă cu succes 

Rafila a completat de asemenea declarațiile medicilor, asigurând că proteza care cauza infecția a fost extrasă cu succes din genunchiul lui Piersic: „Este îmbucurător că extragerea protezei, care genera infecție, a dus la rezolvarea problemei infecțioase, care era problemă veche. Practic prezența bacteriilor în sânge a devenit permanentă după ce au colonizat corpurile străine stimulatorul și proteza”.

Florin Piersic rămâne momentan la Spitalul Foișor, spun medicii
Sursa foto: Facebook

Joi seara, managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu, transmitea printr-un comunicat de presă faptul că Florin Piersic a depășit cel mai greu moment: „În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. 

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se menționa în comunicatul transmis de Spitalul Foișor. 

Florin Piersic nu are febră, spun medicii 

”În urma evaluării din aceasta dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72 h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, au mai transmis medicii de la Spitalul Foișor. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre