Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc. A suferit o operație complicată

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc. A suferit o operație complicată
Vaticanul și lumea întreagă s-a rugat, ieri, pentru sănătatea Suveranului pontif. Cel mai iubit prelat a ajuns pe masa chirurgilor.

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc vin direct de la Vatican. Biroul de presă a transmis noutățile. Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni spune că operația de stenoză la colon a fost efectuată sub anestezie generală. Însă, acesta a preferat să nu ofere mai multe informații despre cât a durat sau despre perioada de convalescenţă în care Papa va rămâne internat la Spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost operat de urgență, aseară, în capitala țării.  În vârstă de 84 de ani, acesta a ajuns pe masa de operație, în urma durerilor cumplite cauzate de o boală a intestinului gros. Papa Francisc suferă de stenoză a colonului, mai exact, îngustarea intestinului gros.  Reprezentanții Vaticanului și purtătorii de cuvânt ai Papei au informat presa depsre starea actuală de sănătate a Suveranului. Papa a fost operat sub anestezie generală, la spitalul Gemelli din Roma, unde va rămâne internat și în următoarele zile.

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a papei Francisc

În comunicatul de presă emis de Vatican se arată că starea Papei este acum una bună. A scăpat de durerile abdominale, dar el are în continuare  dureri, din cauza unei alte afecțiuni, sciatica, boală pe care o are de mai mulți ani. În plus, în  copilărie, Suveranului i-a fost îndepărtat un plămân, din cauza unei boli. Toate acestea fac ca recuperarea după intervenția de duminică să fie îndelungată.

Papa Francisc a rugat credincioşii să se roage pentru el

Cu o săptămână în urmă, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, folosise rugăciunea duminicală Angelus pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși.  Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă, tot la colon, în 1992.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

A murit „nevasta lui Ilie  Moromete”. O maladie urâtă a ținut-o departe de scenă pe actriță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre