Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți în procesul prințului Andrew acuzat de agresiune sexuală. Avocații joacă dur

Ultimele noutăți în procesul prințului Andrew acuzat de agresiune sexuală. Avocații joacă dur
Echipa juridică a prințului Andrew va avea permisiunea să revizuiască acordul dintre Jeffrey Epstein și Virginia Giuffre. Acest lucru, speră avocații săi, îl vor proteja de procesul de abuz sexual din SUA.

Ultimele noutăți în procesul prințului Andrew acuzat de agresiune sexuală sunt interesante.  Un judecător american a acordat, ieri, permisiunea avocaților ducelui de York să primească o copie a unui acord confidențial încheiat între pedofilul Jeffrey Epstein și acuzatoarea acestuia, Virginia Giuffre.

Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a lansat un proces civil împotriva prințului Andrew. Îl acuză că a abuzat-o sexual acum două decenii, de trei ori. Ea susține că era minoră atunci. Avea doar 17 ani, și fusese racolată și traficată în rețeaua de exploatare a lui Epstein. Prințul, acum în vârstă de 61 de ani, neagă „categoric” pretențiile Virginiei Giuffre împotriva sa.

Se așteaptă acces la documente în procesul prințului Andrew

Virginia Giuffre, care l-a acuzat și pe Epstein de abuz, a semnat un acord de soluționare cu pedofilul care a exploatat-o, în 2009. S-a întâmplat în timp ce pe rolul unei instanțe din Florida se afla un proces al lui Epstein, caz în care ducele nu era parte. Înțelegerea dintre ea și Esptein, care a murit în celula sa, fiind închis în 2019 în așteptarea procesului pentru acuzații de trafic sexual, a rămas confidențială, scrie Daily Mail.

La o ședință de luna trecută, Andrew Brettler, un avocat al prințului, i-a spus judecătorului care supraveghea procesul Virginiei Giuffre că el crede că acordul respectiv „ne scutește clientul de orice răspundere”.

Cu toate acestea, David Boies, unul dintre avocații care o reprezintă pe Virginia Giuffre, a declarat în timpul unei ședințe de judecată de luna trecută că el crede că soluționarea este „irelevantă” pentru cazul ei împotriva prințului.

El a spus: „Deși credem că eliberarea documentului este irelevantă pentru cazul împotriva prințului Andrew, acum că serviciul a fost acceptat și cazul continuă, urmând să se stabilească fondul, credem că avocatul prințului Andrew are dreptul să vadă acordul și să aducă orice argumente pe care le consideră adecvate pe baza acestuia”. Avocatul prințului Andrew se așteaptă să primească acordul în curând de la avocații Virginiei Giuffre.

Se estimează daune de milioane de dolari

Virginia Giuffre susține că prințul a abuzat-o la conacul lui Epstein din Manhattan, pe insula privată din Insulele Virgine, dar și într-o locuință, la Londra.  Ea susține că a fost traficată de Epstein, fostul prieten al ducelui, pentru a întreține relații sexuale cu Andrew când avea 17 ani și era minoră conform legislației SUA. Femeia cere acum daune, fără sa indice o sumă, dar se speculează că suma ar putea fi în milioane de dolari.

Pe de altă parte, prințul Andrew se confruntă cu un termen limită până în 29 octombrie, pentru a răspunde în mod oficial procesului intentat de Giuffre.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre