Simona Ionescu / Redactor Șef

Un campion mondial la patinaj artistic a murit în condiții neclare la 26 de ani. Tragedia s-a petrecut la Paris

Un campion mondial la patinaj artistic a murit în condiții neclare la 26 de ani. Tragedia s-a petrecut la Paris
Moartea unui sportiv în floarea vârstei a șocat toată Italia. Potrivit primelor informații, dublul campion mondial la patinaj artistic ar fi căzut de la balcon.

Clubul Sportiv Giovanni Masi, unde a lucrat ca antrenor, a confirmat vestea pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor oferite de Italy24, Michele Sica, în vârstă de doar 26 de ani, se afla în vacanță la Paris și ar fi murit după ce a căzut de la un balcon.

Moartea fostului sportiv a șocat toată Italia. Potrivit informațiilor apărute în mediul online, Michele Sica ar fi murit după ce a căzut de la un balcon. Până în acest moment nu sunt prea multe informații despre accident.

„A avut o carieră importantă în patinaj artistic

„Cu o imensă durere în suflet anunțăm moartea subită și prematură a tânărului antrenor al clubului de patinaj Masi și prietenului nostru Michele Sica.

Michele era alături de noi de câțiva ani, s-a născut în 1997 și a avut o carieră importantă în patinaj artistic. Condoleanțe profunde întregii familii”, au scris reprezentanții clubului Giovanni Masi.

A fost nepotul fostului campion de box, Elio Cotena

Michele Sica a uimit lumea cu talentul său. El a fost campion mondial la junior timp de doi ani, în 2015 și 2016. Doi ani mai târziu, în 2018, a câștigat și argintul la Campionatele Europene. Ulterior, acesta s-a dedicat pregătirii tinerilor patinatori. Michele Sica a fost și nepotul celebrului campion european la box, Elio Cotena.

Fostul campion mondial la patinaj este absolvent al Universității de educație fizică din Bologna, a urmat cursurile asociației sportive din Casalecchio și a fost și nutriționist. Prietenii și toți care l-au cunoscut au mărturisit că Michele era „o persoană cu inimă bună, un tânăr însorit, a cărui dispariție lasă un mare gol”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre