Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață. Cântecele lui erau interpretate de Andrea Bocelli și Britney Spears

Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață. Cântecele lui erau interpretate de Andrea Bocelli și Britney Spears
Un cântăreț și compozitor ale cărui opere au fost cântate de o serie de vedete internaționale s-a stins din viață.

Cântărețul și compozitorul mexican Armando Manzanero, renumit pentru baladele sale romantice care au fost cântate de o serie de vedete internaționale, a murit la vârsta de 85 de ani. Anunțul despre moartea artistului a fost făcut de președintele Andres Manuel Lopez Obrador, în timpul unei conferințe de presă. Acesta și-a exprimat regretul în legătură cu trecerea în neființă a cântărețului.

Armando Manzanero a fost infectat cu virusul COVID-19

În decursul unei cariere de șapte decenii, Manzanero a câștigat un premiu Grammy, a înregistrat zeci de albume, a marcat numeroase filme și a compus peste 400 de piese, inclusiv celebrele „Somos novios” și „Contigo aprendi” . Născut la 7 decembrie 1935 în statul mexican Yucatan, Manzanero a fost internat în decembrie după ce a contractat coronavirusul, au spus familia sa. Rapoartele de weekend sugeraseră că se vindecase de virus.

Scriitorul prolific de balade și boleroși a început să studieze muzica în copilărie și a scris prima melodie la vârsta de 15 ani, începând o lungă carieră care în 2014 l-a făcut primul artist mexican care a câștigat un premiu Grammy. Hit-ul său „We’re lovers” a ajuns pe lista revistei Billboard, la cele mai bune 50 de melodii din istoria muzicii latine.

Andrea Bocelli și Britney Spears au interpretat piesele lui Armando Manzanero

Cântăreții renumiți Andrea Bocelli, Placido Domingo, Celia Cruz, Vikki Carr, Britney Spears și Christina Aguilera se numără printre numeroasele persoane care i-au interpretat operele, iar regretatul autor columbian Gabriel Garcia Marquez l-a numit odată pe Manzanero „unul dintre cei mai mari poeți actuali ai spaniolilor.”

„Cel mai bun limbaj pentru dragoste este cântecul. La fel cum plămânii au nevoie de aer, romantismul are nevoie de un cântec”, a spus Armando Manzanero odată într-un interviu. 

Atenţie la roaming în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre