Simona Ionescu / Redactor Șef

Un celebru designer international, acuzat de abuz și agresiune

Un celebru designer international, acuzat de abuz și agresiune
Un designer international este acuzat de abuz și agresiune, după ce o serie de mărturisiri au luat cu asalt rețelele de socializare zilele acestea și au devenit virale.

Alexander Wang se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală după ce mai mulți tineri s-au plâns pe rețelele de socializare că designerul de modă i-a drogat și agresat.

Designerul din New York, în vârstă de 37 de ani, a fost acuzat ca fiind „prădător sexual” de către mai mulți tineri, care au afirmat că Wang le-a pus MDMA (n.r. un drog cunoscut) în băuturi și i-a agresat sexual la evenimentele din ultimii ani, scrie presa internațională. Wang, care a devenit cunoscut pentru petrecerile sale pline de vedete, după succesul lansării sale de modă în 2005, a refuzat să comenteze afirmațiile.

“Era un designer celebru de modă, nu îmi venea să cred că el îmi făcea acest lucru”

Mai multe persoane, inclusiv modelul Owen Mooney, și-au dezvăluit poveștile pe rețelele de socializare, prin diverse conturi de Instagram ce se ocupă de industria modei. Mooney a vorbit despre un incident în care Wang era implicat, iar cei doi se aflau la un club din New York. 

Publicația HighSnobiety explică faptul că povestea modelului este similară și cu cea a altor oameni: „Am rămas singur la un moment dat, iar tipul de lângă mine a profitat de faptul că nimeni nu se putea mișca. A început să mă atingă, să îmi ridice piciorul. M-a făcut să îngheț pentru că intrasem în șoc. Și apoi m-am uitat în stânga mea pentru a vedea cine era și era un designer celebru de modă, nu îmi venea să cred că el îmi făcea acest lucru.”, a spus Mooney.

De asemenea, un alt cont de Instagram care se ocupă de modelele din industrie, a transmis un mesaj cu privire la acuzațiile ce i se aduc creatorului de modă: “Alex Wang este acuzat de agresiune de câțiva ani încoace. În loc să lăsați aceste evenimente să fie ascunse sub covor, este timpul să faceți ceva în acest sens. Vă rugăm să nu îi mai urmăriți conturile pentru a vă arăta sprijinul către victime. Nu trebuie să lăsăm oamenii celebri să scape de aceste acuzații doar pentru că sunt pe un piedestal. Ei trebuie trași la răspundere la fel ca și orice alt abuzator.”, au scris cei ce se ocupă de respectivul cont de Instagram.

Revelion cu mari restricții. Aflați tot ce nu aveți voie să faceți în noaptea dintre ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre