Specialistul afirmă că ciocolata nu trebuie tratată doar ca un răsfăț ocazional.
Într-un podcast gazduit de Mind Body Green, nutriționistul Drew Ramsey vine cu o afirmație neașteptată. Acesta consider că ciocolata poate fi mâncată chiar la prima masă a zilei, dar contează foarte mult și tipul de ciocolată ales. Cea mai bună pentru corpul uman este cacaoa organică, întrucât conține polifenoli, care ajută la combaterea stresului oxidativ.
De asemenea, ciocolata neagră este un aliment echilibrat cu un conținut redus de zahăr. În acest fel, îți satisface foarte repede pofta și în același timp nu are un impact major asupra nivelului glicemic. Boabele de cacao sunt fermentate și din acest motiv sunt benefice pentru buna funcționare a creierului. Mulți medici recomandă ciocolata neagră pentru a spori atenția și a obține o concentrare mai bună.
„Aceste flavonoide din cacao cresc fluxul de sânge din creier. Sunt implicate si in microbiom… Sunt implicate și în memoria pe termen scurt și în zonele în care se desfășoara neurogeneza (dezvoltarea de noi celule cerebrale)”, a explicat Ramsey.
De ce recomandă nutriționistul să mănânci ciocolată la micul dejun
Drew Ramsey spune că nu contează când vrei să mănânci ciocolata, poți să o integrezi perfect în orice masă a zilei. Dar cel mai bine ar fi la micul dejun, întrucât îți oferă o energie pe tot parcursul zilei și îți potolește pofta de ceva dulce. Nutriționistul mai adaugă că este important ca acest desert să nu fie considerat așa sau o gustare, dar ciocolata să fie integrată într-o masă consistentă.
Conform mai multor studii este demonstrat că flavonoidul din ciocolată este un compus ce aduce organismului uman mai multe beneficii. Spre exemplu, poate îmbunătăți funcția mitocondrială, susține creșterea fluxului sanguin și ajută la supraviețuirea celulelor nervoase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook