Reguli pentru un metabolism bun. Sfaturi de la nutriționist

Reguli pentru un metabolism bun. Sfaturi de la nutriționist
Iată câteva sfaturi pentru a menţine “motorul intern” la funcţionarea optimă, oferite de nutriţionişti. Reguli pentru un metabolism bun

Este dovedit ştiinţific: metabolismul, în mod natural, se diminuează după vârsta de 20 de ani (aproximativ cu 2- 3% pentru fiecare deceniu care trece). Acest lucru nu înseamnă însă că singurele variante sunt înfometarea sau acceptarea kilogramelor în plus. Reguli pentru un metabolism bun.

Reguli pentru un metabolism bun. Consuma cafea sau ceai verde la micul dejun 

Printre efectele benefice ale consumului moderat de cafea se numără şi accelerarea metabolismului. O ceaşcă de cafea matinală stimulează organismul să consume calorii timp de două ore. Pentru cei care nu agreează cafeaua, este binevenit ceaiul verde, care este excelent pentru stimularea metabolismului.

Dormiţi suficient

Dacă dormiţi mai puţin de şapte ore pe noapte, este posibil să afectaţi hormonii care controlează metabolismul. De obicei, glucidele sunt cele a căror transformare nu se mai face în mod eficient, ceea ce înseamnă că lipsa de somn poate predispune la diabet şi obezitate.

Puneţi-vă muşchii la treabă

Exerciţiile fizice făcute cu regularitate sunt excelente pentru un metabolism mai rapid, deoarece muşchii sunt cei care ard cele mai multe calorii. Cei care nu au timp sau nu agreeaza exerciţiile la sală, să recurgă la mersul pe jos, urcatul scărilor, mişcarea în natură.

Consumaţi proteine

Un studiu publicat în 2012 în “Journal of American Medical Association” demonstrează că oamenii care consumă mai multe proteine au o rată mai mare a metabolismului bazal. De multe ori, femeile nu consumă suficiente proteine, de aceea ar trebui să urmărească ca din alimentaţie să nu lipsească peştele, ouăle, carnea de pui, fasolea.

Mâncați ardei iuţi

Ardeii iuţi conţin o substanţă numită capsaicină, care s-a dovedit ştiintific că stimuleaza sistemul nervos şi metabolismul. Pentru cei cărora le place gustul picant, iată încă un motiv bine intemeiat de a-i consuma în mod regulat.

Beţi apă

Consumul de apă creşte uşor metabolismul, în special atunci când este rece. În funcţie de dispoziţia personală un pahar de apă cu câteva cuburi de gheaţă şi puţină zeamă de lămâie se va dovedi un stimulent. Asta deoarece organismul va utiliza energie pentru a se reîncălzi.

Optimizaţi funcţia tiroidiană

Problemele legate de funcţionarea tiroidei sunt foarte des întâlnite, în special în rândul femeilor. Când ţinerea sub control a greutăţii pare dificil de realizat, mergeţi la medic pentru a efectua un control la această importantă glandă.

Foto: Facebook

Cel mai bun risotto. Rețeta lui chef Joseph Hadad