Cel mai bun risotto. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Cel mai bun risotto. Rețeta lui chef Joseph Hadad
Cel mai bun risotto. Este un fel de mâncare foarte apreciat și printre români. Nu este o rețetă dificilă, însă trebuie să stai lângă el. Rețeta lui chef Joseph Hadad.

Cel mai bun risotto se face în patria mamă, în Italia. Dar acest fel de mâncare a devenit popular în multe alte țări, inclusiv la noi.

Cel mai bun risotto. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Cel mai bun risotto. Prima regulă și cea mai importantă pentru risotto este folosirea orezului potrivit. Trebuie un orez cu bobul rotund care poate fi din soiul arborio sau carnaroli. Se găsește cu ușurință la supermarket.

”Mai ai nevoie de supă de bază de pui sau de pește, în funcție de tipul risottoului pe care vrei să îl faci. Important este ca supa să fie una concentrată, cu gust puternic”, ne sfătuiește celebrul chef Joseph Hadad.

Ingrediente

  • 320 g orez
  • 1 ceapă mare tăiată mărunt
  • 60 g parmezan ras
  • 40 g unt cuburi
  • 50 ml vin alb sec
  • 800 ml apă sau supă de legume strecurată.

Mod de preparare

  • Se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei de măsline.
  • Apoi se adaugă orezul și se călește și el un pic.
  • Se adaugă vin alb sec și se lasă câteva minute ca să se evapore alcoolul.
  • Apoi începi să torni supa, câte un polonic, amestecând aproape continuu. Această mișcare ajută amidonul din boabe să fie eliberat și astfel orezul să devină cremos.
  • Durează cam 20 de minute. Risotto este gata când bobul este al dente, adică un pic mai tare la mijloc.
  • La final se adaugă sau nu unt, dar neapărat se pune parmezan ras.

”În România, sunt unii bucătari care pun și smântână de gătit ca să fie mai cremos. Această variantă este mai bună pentru perioada de iarnă.

De la acest risotto de bază, te poți apoi juca cu aromele. Poți adăuga șofran, pentru varianta milaneză a lui, sau ciuperci ori legume de orice fel.

Poți adăuga pește și fructe de mare, caz în care vei folosi o supă de bază făcută din pește și carcase de creveți, homar, etc.

Sau se poate face cu piure de spanac ori urzici.

Pentru o variantă mai fantezistă, poți obține un risotto spectaculos cu zeamă de sfeclă, care îi va conferi o culoare roz, spune chef Joseph Hada, pe blogul său chefjosephhadad.ro.


Horoscop Minerva – 6 februarie. Capricornii au parteneriate și colaborări de afaceri bune

Supă cremă de linte servită cu grisine și creveți