Un aperitiv gustos: crochete sau biluţe din orez. Se fac repede și ușor.

Crochete din orez. Rețetă delicioasă

Crochetele din orez sunt delicioase atât calde, cât şi reci.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 g parmezan ras/caşcaval
  • 1 lingură rasă pesmet
  • 100 g caşcaval pentru umplut
  • 2 ouă
  • făină, pesmet pentru tăvălit
  • sare.

 Mod de preparare

  • Punem circa 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 linguriţe de sare şi orezul spălat în 2-3 ape şi clătit foarte bine.
  • Îl fierbem pentru 30-40 minute. Bobul trebuie să rămână întreg, dar să fie bine pătruns.
  • Orezul fiert îl scurgem cu ajutorul unei site dese şi îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.
  • Îl lăsăm să se scurgă şi să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.
  • Orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine şi să fie foarte rece. De aceea, ar fi potrivit să îl să-l fierbeţi seara şi să-l lăsaţi la frigider până a doua zi.
  • Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau caşcavalul ras şi 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar uşor modelabil.
  • Cu mâinile uşor unse cu ulei formăm biluţe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleţ mic de caşcaval.
  • Trecem crochetele de două ori prin făină şi ou şi la sfârşit, o singură dată, prin pesmet.
  • Prăjim 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem şi le aşezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie.
  • Le servim calde sau reci.

Supă cremă de gulii. O legumă bogată în vitamine

Îți plac cartofii wedges? Poți să îi faci acasă!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp