Un aperitiv gustos: crochete sau biluţe din orez. Se fac repede și ușor.
Crochete din orez. Rețetă delicioasă
Crochetele din orez sunt delicioase atât calde, cât şi reci.
Ingrediente
- 1 ou
- 100 g parmezan ras/caşcaval
- 1 lingură rasă pesmet
- 100 g caşcaval pentru umplut
- 2 ouă
- făină, pesmet pentru tăvălit
- sare.
Mod de preparare
- Punem circa 1 l de apă într-o oală, adăugăm 1-2 linguriţe de sare şi orezul spălat în 2-3 ape şi clătit foarte bine.
- Îl fierbem pentru 30-40 minute. Bobul trebuie să rămână întreg, dar să fie bine pătruns.
- Orezul fiert îl scurgem cu ajutorul unei site dese şi îl trecem rapid printr-un jet de apă rece.
- Îl lăsăm să se scurgă şi să se răcească foarte bine dar avem grijă că din când în când să-l amestecăm cu o lingură astfel încât boabele de orez să nu se lipească între ele.
- Orezul trebuie lăsat să se scurgă extrem de bine şi să fie foarte rece. De aceea, ar fi potrivit să îl să-l fierbeţi seara şi să-l lăsaţi la frigider până a doua zi.
- Amestecăm orezul cu 1 ou, parmezanul sau caşcavalul ras şi 1 lingură rasă de pesmet. Aluatul final trebuie să fie moale, dar uşor modelabil.
- Cu mâinile uşor unse cu ulei formăm biluţe mari cât o minge de ping pong în centrul cărora introducem câte un cubuleţ mic de caşcaval.
- Trecem crochetele de două ori prin făină şi ou şi la sfârşit, o singură dată, prin pesmet.
- Prăjim 3-4 minute crochetele în baie de ulei bine încins, apoi le scoatem şi le aşezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie.
- Le servim calde sau reci.