Îți plac cartofii wedges? Poți să îi faci acasă. Este foarte simplu.
Îți plac cartofii wedges? Poți să îi faci acasă!
Cartoful a fost adus în Europa în secolul al XVI-lea de conchistadori.
Alimentului căruia i se spunea şi „pâinea săracului“ i-a trebuit sute de ani să ajungă pe masa tuturor europenilor.
Puţini ştiu că românii din sudul ţării consumă cartofi doar de o sută de ani.
Cartoful a ajuns pe bătrânul continent după anul 1530, adus de spanioli din America. Contele Berchtol scria la 1842.
Primul care a pomenit de cartof a fost călugărul spaniol Roman Pane, misionar în a doua călătorie a lui Cristofor Columb în America, din anul 1496.
Cartoful a ajuns un a dintre cele mai populare legume. Cum faci aartofii wedges?
Ingrediente
- 5 cartofi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură usturoi pudră
- 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
- sare
- piper
Mod de preparare
- Fie că alegi să faci cartofi wedges la cuptor sau vrei să-i prăjești, rezultatul va fi unul care va satisface toate gusturile.
- Rețeta de cartofi wedges este simplă și nu trebuie să ai abilități de chef bucătar pentru a o face.
- Cartofii nu conțin gluten, grăsimi și colesterol, fiind bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6.
- Așadar, dacă nu sunt prăjiți, aceștia aduc un aport nutrițional important organismului.
- Curăță cartofii de coajă și spală-i. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși.
- Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc
- Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.
- Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua.
- Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou
- Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși.
- Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită
- Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade.
- Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.
- După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras.
Pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt
Ketchup, un sos popular pentru cartofii prăjiți în prezent, era folosit ca medicament în trecut
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook