Pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt

Pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt
Rețetele lui Chef Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan și Dani oferă mai mult decât inspirație, oferă și spectacol în bucătărie, așa cum se va putea vedea și la rețeta de pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt.

Pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt preparate de Chef Nicolai Tand la Super Neatza este de fapt o clasică rețetă de tocăniță de cartofi, dar prezentată altfel și servită într-un mod aparte. Tocănița de cartofi se împachetează în foi subțiri de aluat, sub formă de triunghiuri, de pateuri, care se rumenesc la tigaie și devin crocante și delicioase. Pachețelele crocante se servesc cu un sos cremos și acrișor de iaurt, dar și cu o salată tabbouleh de cuscus.

Este o rețetă inspirată după Rețeta Samosa din bucătăria indiană și este perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, sau o masă de weekend când se strânge toată familia acasă.

Ingrediente pentru Pachețele cu picioci de cartofi și sos de iaurt

Pentru tocăniță sau picioci de cartofi: 500 gr cartofi, 1 legătură de ceapă verde, 1-2 linguri de ulei, 1 cățel de usturoi, 100 gr mazăre, 2-3 linguri pastă concentrată de roșii, sare și piper, puțin curry, 1 cub de unt, foi subțiri de aluat pentru pachețele

Pentru sos de iaurt: 450 gr iaurt, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, mărar verde, 1 cățel de usturoi

Pentru salata tabbouleh de cuscus: 200 gr cuscus, sare, zeamă de lămâie, ulei, apă, roșii, castraveți pătrunjel verde, lipii libaneze

Mod de preparare

Preparare tocăniță de cartofi sau picioci de cartofi. Se pune ulei la încins, apoi se călește ceapa verde tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele. Se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi și se completează cu puțină apă, atât cât să fie ingredientele ușor acoperite. Se lasă să fiarbă până se pătrund bine și se sfărâmă ușor, apoi se adaugă pasta de roșii și se condimentează tocana cu sare, piper și puțin curry.

La final, se adaugă mărar verde tocat și se pasează ușor cartofii transformându-i într-o pastă mai groasă. Cu această pastă de cartofi se umplu foile de aluat și se formează triunghiuri, apoi se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei. Se pot prepara și la cuptor până se rumenesc ușor.

Preparare sos de iaurt. Se amestecă iaurtul cu puțin ulei, puțină zeamă de lămâie și un cățel de usturoi răzuit. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă mărar verde tocat mărunt.

Preparare salată tabbouleh de cuscus. Pentru această salată mai întâi se pune cuscusul la hidratat în puțină apă cu zeamă de lămâie și puțin ulei. Într-o tigaie se rumenesc bine lipiile și se taie în bucăți mai mici. Se toacă legumele se amestecă cu cuscus-ul hidratat și mult pătrunjel verde, tocat. Se mai adaugă sare, piper, puțin ulei și zeamă de lămâie. Se adaugă și bucățile crocante de lipii.

Sursa: Chefi la cuțite

Povestea insulei lui Onassis. De ce a adus-o aici „Grecul de aur” pe Jacqueline Kennedy

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp