Cu două gulii puteți face o supă cremă foarte gustoasă și sănătoasă. Perfectă pentru vremea rece de afară.
Supă cremă de gulii. O legumă bogată în vitamine
Dacă mergeți la piață, nu ocoliți gulia. Această legumă are numeroase beneficii pentru sănătate. Gulia este bogată în vitaminele A, C și K, precum și în vitamine din complexul B. Conține, de asemenea, cupru, mangan, fier, potasiu, fibre alimentare și calciu, este bogată în compuși antioxidanți.
Supă cremă de gulii. Ingrediente
- 2 gulii
- 2 fire ceapă
- 1 ţelină cu frunze
- 1 cutie cu smântână
- 2 ouă
- 1 ardei verde
- 1 lingurita ulei măsline
- 1 praf boia dulce
- 150 g brânză gorgonzola
- crutoane de pâine intermediară
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite.
- Se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline.
- Separat, se bat ouăle într-un bol cu smântână, piper şi puţină sare, apoi se lasă câteva minute la rece.
- După ce au fiert toate zarzavaturile, se scot într-o sită, ceapa se aruncă, iar restul se pasează cu blenderul.
- Se opreşte o bucată de gulie fiartă care se rade pe răzătoarea mare.
- Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert legumele şi cu crema de smântână şi se mai lasă câteva minute pe foc.
- Se serveşte cu tăieţeii de gulie, cu crutoane de pâine şi cubuleţe de gorgonzola. Se ornează cu boia şi fire de verdeaţă.