Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă concentrată de zarzavat. Rețetă simplă

Supă concentrată de zarzavat. Rețetă simplă
Toți chefii vorbesc despre stock de legume. E o rețetă de bază, folosită la diverse mâncăruri. În magazine, sunt cuburi de stock, dar poți să faci singur acasă.

Supa concentrată de zarzavat este un înlocuitor aromat şi sănătos pentru diverse mâncăruri. Avantajul este că știi ce legume ai folosit și ce condimente ai pus.

Supă concentrată de zarzavat. Rețeta

Supa concentrată de zarzavat se prepară cu doar câteva legume și puțină apă.

Stock-ul sau supă concentrată de legume se poate păstra în frigider și o folosește la doiverse mâncăruri, pentru o aromă puternică.

Ingrediente

  • 2 cepe, medii
  • 3 morcovi
  • 3 tulpini țelină
  • 2 roșii
  • 1 ardei
  • 2 căţei usturoi
  • 100 g ciuperci champignon
  • 2 fire cimbru
  • 1 frunză dafin
  • 5-6 fire pătrunjel
  • 1 linguriţă boabe piper, (de la 1 an)
  • apă

Mod de preparare

  • Se spală bine legumele după care se taie în sferturi: ceapa, morcovul, ciupercile, ardeiul, iar usturoiul se zdrobeşte cu partea lată a cuţitului.
  • Tăiem bucăţi mari pentru că se pot folosi în pregătirea altor mâncăruri (un piure de legume, de exemplu).
  • Pentru un gust mai intens al supei legumele pot fi mărunţite, iar la final se aruncă după ce se strecoară supa.
  • Ceapa şi morcovul se “călesc” în puţină apă pentru 10 minute după care se adaugă celelalte ingrediente.
  • Se toarnă apă rece, atât cât să acopere cu 2-3 centimetri legumele. Creşterea treptată a temperaturii ajută la o mai bună extragere a aromei din ingrediente.
  • Se găteşte într-un vas acoperit la foc mic timp de 40-50 de minute.
  • Nu se sărează.
  • Supa de legume se gustă şi este gata atunci când simţiţi aroma puternică a legumelor.
  • Se poate folosi proaspătă însă poate fi păstrată la congelator în pungi cu fermoar.
  • Această supă concentrată de zarzavat este un ingredient de bază în reţete precum: tocănițe, sosuri, ciorbe.
  • Când pregătiţi mâncarea şi vă rămân bucăţi pe care nu le folosiţi (de ex: jumătate de ceapă, o bucată de morcov, jumătate de ardei etc.) păstrați-le într-o pungă la congelator şi folosiţi-le la pregătirea supei concentrate. Sursa: foodstory.ro

Cum scăpăm de anxietate? Respirați, respirați, respirați!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre