Simona Ionescu / Redactor Șef

Un polițist din Brașov spune că a refuzat să amendeze oamenii fără mască. Poliția Brașov dă replica: Nu este polițist la noi!

Un polițist din Brașov spune că a refuzat să amendeze oamenii fără mască. Poliția Brașov dă replica: Nu este polițist la noi!
Un polițist din România și-a dat demisia pentru că nu vrea să dea amenzi persoanelor care nu poartă mască. A scris un mesaj pe Facebook, iar postarea lui a devenit virală în scurt timp. Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov l-a verificat pe bărbat în baza de date și ne-a transmis o informare.

Gabi Dumitrescu spune că a fost polițist în Brașov. El a anunțat într-un mesaj postat pe contul său de Facebook că a fost amenințat de șefi ca să se conformeze regulilor legate de restricțiile actuale. Adică să amendeze oamenii care nu purtau mască. În caz contrar, urma să fie concediat. Nu a amendat și i-a fost tăiat salariul luni de zile. Așa că polițistul a decis să renunțe el și a demisionat.

Polițistul care nu a vrut să dea amenzi și anunțul său

„Azi mi-am dat demisia din Poliția Română! Întotdeauna am apărat omul de rând fapt pentru care am luat decizia in 2011 de a face parte din Poliția Română!
Am fost printre puținii polițiști din România care nu au dat amenzi pentru mască știind că este ceva nelegitim care încalcă drepturile cetățenești!Pentru acest fapt nu mi-am primit salariul întreg ci doar 50% timp de 5 luni de zile!Ca să vedeti câtă dreptate există în lumea asta al naibii de „democratică”…”, a scris polițistul Gabi Dumitrescu.

„Am fost printre puținii polițiști care au avut curajul să iasă tot timpul în față și să spună nu nedreptății”

„Am fost printre puținii polițiști din România care au pus tot timpul cetățeanul pe primul loc si nu politicianul…Fapt pentru care șeful meu ma tot amenința că dacă nu fac cum mi se ordonă voi fi dat afară…Uite ca mi-am dat eu demisia înainte să îmi ceară el să demisionez!😀
Am fost printre puținii polițiști care au avut curajul să iasă tot timpul in față si sa spună nu nedreptății…Iar pentru asta multi „colegi” și-au făcut cruce când am iesit pentru ultima dată din secția de poliție!
Nu regret că m-am facut polițist și cu atât mai mult că am încercat să fac din institutul de Poliție un institut dedicat cetățeanului și nu politicianului!Merg inainte cu capul sus si cu sufletul împăcat căci pentru dreptate si pentru cetatenii acestei țări am luptat si voi lupta în continuare!
Aveti grijă de voi căci Statul si Poliția Română nu o vor face!”, a mai scris Gabi Dumitrescu pe rețeaua de socializare.
Tot de pe pagina lui de Facebook am aflat că, în urmă cu puțin timp, polițistul a fost lovit de o tragedie: soția a încetat din viață. „Odihnește-te în pace, scumpa mea soție! Ce mă fac acum fără tine? Uite că Dumnezeu ne-a despărțit și azi tu esti un înger! Pe al cui umăr mai plâng eu?Te rog să ai grijă de noi și promit să am grijă de băieți! Mâine va fi o zi foarte grea…O zi în care ar fi trebuit să te sărbătorim pentru faptul că ești o soție și o mamă pe care toți si-ar dori sa o aibă se va transforma într-o zi de adio! Să stii că te iubim mult și chiar dacă Dumnezeu ne încearcă vom reuși să trecem peste! Te iubim,îngerul nostru păzitor!”, a scris Gabi Dumitrescu pe 7 martie.
Mesajul polițistului a devenit viral pe net, în câteva ore înregistrând aproape 6.000 de like-uri, 4.400 de distribuiri și 1.500 de comentarii.
Replica Poliției:„Persoana în cauză nu și-a desfășurat activitatea în cadrul IPJ Brașov”
Purtătoarea de cuvânt a IPJ Brașov, agent principal Nadia Olaru, ne-a transmis la redacție următoarele precizări cu privire la Gabi Dumitrescu și la cele susținute de el. Publicăm în totalitate textul
„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, respectiv o postare pe o rețea de socializare potrivit căreia o persoană de sex masculin precizează faptul că, având calitatea de polițist, și-ar fi dat demisia din funcția deținută în cadrul Poliției Române, ca urmare a unor nemulțumiri, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să vă comunice următoarele:

Întrucât în unele publicații din mediul online s-a vehiculat faptul că persoana în cauză ar fi polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, la nivelul instituției noastre au fost

demarate verificări în vederea stabilirii veridicității aspectelor apărute în spațiul public, rezultând faptul că persoana în cauză nu și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție

Județean Brașov.

Cu privire la informațiile anterior menționate, având în vedere redactarea articolului dumneavoastră,  vă solicităm să publicați prezentul drept la replică, în termenul prevăzut de lege, în aceleași condiții, pe aceeași pagină a publicației online, cea de deschidere, cu buton de trimitere la textul detaliat”.

Nota redacției: Știrea este falsă

În cursul orei 17.00, am scris pe pagina de Facebook a lui Gabi Dumitrescu. I-am spus că IPJ Brașov a comunicat că nu a fost polițist și l-am rugat să-mi spună cum comentează, ce detalii poate da. Într-un minut-două a șters ultima postare în care tocmai se plângea că Facebook i-a șters-o pe cea în care anunța că își dă demisia din Poliție. Cred că acesta e un răspuns elocvent, care ne lămurește de partea cui e adevărul și că, vineri seara, ne-am aflat în fața unui mare fake viralizat pe rețeaua de socializare.

Foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre