Simona Ionescu / Redactor Șef

Un realizator tv, frecvent amendat de CNA și CNCD, părăsește televiziunea după ani de zile

Un realizator tv, frecvent amendat de CNA și CNCD, părăsește televiziunea după ani de zile
Vestea plecării unui cunoscut realizator TV de la Prima Sport zguduie lumea televiziunii românești! După patru ani de activitate la acest post și peste 20 de presă, jurnalistul a anunțat că părăsește lumea televiziunii.

După patru ani în care a adus pe micul ecran stilul său inconfundabil, direct, necruțător și plin de opinii care au stârnit atât admirație, cât și polemici, Radu Banciu face un pas neașteptat. Începând cu 1 octombrie 2024, acesta va dispărea de pe micile ecrane, iar telespectatorii emisiunii „FotbALL Inclusive” vor rămâne fără gazda care, de-a lungul timpului, a fost nu doar un comentator incisiv, ci și un provocator de discuții aprinse.

Radu Banciu se reprofilează

Se zvonește că jurnalistul plănuiește o mișcare îndrăzneață, anume o colaborare cu o platformă de podcasturi, unde va avea libertatea de a-și exprima ideile fără cenzură.

Cu o carieră de peste 25 de ani în media și numeroase sancțiuni primite de la CNA și CNCD pentru comentariile sale controversate, Banciu a reușit mereu să rămână în centrul atenției. Printre cele mai discutate cazuri se numără o amendă primită pentru comentariile denigratoare la adresa jurnalistului Mălin Bot și o altă sancțiune pentru afirmații discriminatorii la adresa femeilor.

Radu Banciu

Decizia sa de a pleca de la Prima Sport vine după discuții cu șefii postului, unde a comunicat dorința de a rupe contractul și de a explora noi direcții profesionale.

Radu Banciu a debutat în presa sportivă, colaborând cu ProSport și Gazeta Sporturilor, iar ulterior a trecut la televiziune, comentând competiții precum Turul Franței pe Eurosport. După o carieră îndelungată în televiziune, care a inclus și emisiuni la B1 TV și Prima Sport, Banciu a hotărât să exploreze noi oportunități în mediul online, păstrându-și stilul direct și neconvențional care l-a consacrat.

Radu Banciu a cerut ca PRO TV să fie cenzurat

Radu Banciu a fost un jurnalist controversat, pozițiile sale fiind intens discutate chiar și în redacțiile de presă. În timpul unei emisiuni, Radu Banciu a abordat subiectul serialului Las Fierbinți, difuzat de PRO TV. Jurnalistul și-a manifestat nemulțumirea, anul trecut, după ce a devenit public faptul că două dintre sezoanele producției au beneficiat de o finanțare semnificativă din partea Guvernului.

În timp ce alte producții nu primesc sprijin financiar din partea Guvernului, Radu Banciu s-a arătat indignat și și-a manifestat nemulțumirea vehement în legătură cu serialul pe care l-a descris drept „idioțenie” în mintea celor ce îl urmăresc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri