Simona Ionescu / Redactor Șef

Una dintre marile handbaliste ale României a fost violată de antrenor. Dezvăluiri cutremurătoare

Una dintre marile handbaliste ale României a fost violată de antrenor. Dezvăluiri cutremurătoare
Nenorocirea a început de la vârsta de 12 ani, iar fetița a încercat cât a putut să se împotrivească. Era însă doar un copil.

Nu va uita niciodată aceste abuzuri care i s-au întipărit în suflet cunoscutei handbaliste, iar acum a spus tot. Avea nevoie, ca să scoată tot răul din ea…

Una dintre marile handbaliste ale României a fost violată de antrenor. Dezvăluirile sunt cutremurătoare

A fost una dintre marile valori ale României, dar n-a cunoscut niciodată iubirea părinților. Și nici a altora, care au profitat de inocența ei. Fosta jucătoare şi antrenoare de handbal, Mariana Cetiner, a crescut la casa de copii și a suportat în câțiva ani lucruri greu de comentat. Dar cea mai mare dramă a fost faptul că a fost violată de când avea doar 12 ani.

„Şi de antrenor am fost violată, da, de Niţă Grigore”

„Nu am avut mamă şi tată, am stat la casa de copii. Am fost bătută şi violată. Am născut cum am născut… A murit copilul ăla. Da, la casa de copii. Şi de antrenor am fost violată, da.

Noi nu stăteam la club şi ne ducea obligatoriu să jucăm. Ne duceau, ne antrenau şi jucam. Dacă nu marcai, luai bătaie acolo, pe bancă. Am luat bătaie de la nenorocitul ăsta. Ne bătea cu un par peste gleznă. Zicea «Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracul te ia!».

„S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni şi era să mor. Aveam 12-13 ani”

Era doar o fetiță care se juca cu păpușile și a rămas însărcinată apoi obligată să facă avort. La nici 13 ani. Nu doar eu am fost abuzată de antrenor. Abuzurile au început de la 12 ani. Se întâmplau în cantonament. Te chema la el în cameră şi te punea să te dezbraci. Dacă nu voiai zicea «Mâine te duci acasă, te întorci la casa de copii. Dracul te ia!». Nu puteam vorbi cu nimeni. Cine să îţi ia apărarea? Tot cu el ţinea lumea.

S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni şi era să mor. Aveam 12-13 ani. A fost greu, cumplit! E un spurcat de antrenor. Nu ştiu dacă mai trăieşte. S-a sesizat lumea, dar s-a şters tot. Când nu ai mama sau tată, dracul e al tău. A fost grea viaţa”, a spus Mariana Marica Cetiner la GSP LIVE.

Ultima femeie închisă pentru lesbianism în România

Toate aceste lucruri și-au pus amprenta pe Mariana care n-a mai vrut în viața ei nici un bărbat. N-a fost bine nici așa, pentru că în anul 1995 a fost judecată și închisă timp de trei ani pentru „îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex”.

A fost ultima femeie închisă pentru lesbianism în România, între 1996 şi 1998. Norocul ei s-a numit fostul președinte al României, Emil Constantinescu, care a graţiat-o. Una dintre marile valori ale României locuiește acum în Germania.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre