Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde a scuipat CT Popescu, a pupat Papa Francisc. Pontiful l-a omagiat pe Maradona

Unde a scuipat CT Popescu, a pupat Papa Francisc. Pontiful l-a omagiat pe Maradona
A făcut valuri după moartea lui Maradona textul lui Cristian Tudor Popescu, care l-a făcut praf pe idolul milioanelor de microbiști. „A fost un personaj dezgustător”, l-a portretizat CTP. Azi, Papa Francisc l-a oamgiat pe celebrul fotbalist.

Diego Maradona, omagiat de Papa Francisc: ”Pe teren a fost un poet, un mare campion”. Dorinţa Suveranului Pontif pentru umanitate

„Adoratorii lui Maradona nu dau doi bani pe fericirea morala. Nici nu stiu ce este in versetele ‘Fericiti cei cu inima curata/ caci ei Il vor vedea pe Dumnezeu’. Altfel, n-ar putea zeifica pe cineva care, in afara de a da cu piciorul (si cu mana!) in minge, a fost un personaj dezgustator din punct de vedere uman: alcoolic, drogoman inrait, amic al Mafiei si al sinistrilor dictatori Castro, Chavez si Maduro, zero ca antrenor, pentru ca nu era in stare sa afiseze decat propria-i trufie in relatiile cu jucatorii”, a scris Popescu la moartea lui Maradona.

În urma reacțiilor vehemente, jurnalistul a revenit cu o explicație, subliniând că el s-a bazat pe fapte: „S-a drogat în toată perioada în care a jucat fotbal, din 1982, a intrat pe teren de nu ştiu câte ori cu cocaină, cu efedrină şi cu alte droguri în cap. A marcat un gol fals, un gol cu mâna, recunoscut, fotografiat, se poate vedea în toată lumea, pe care nu l-a recunoscut niciodată, nu şi-a cerut scuze, deci un lucru profund necinstit. Acest om a fost fotbalist, dar n-a fost sportiv. Spiritul sportiv i-a fost străin, n-a ştiut că înseamnă asta. Astea sunt fapte. (…)Vreţi să plâng pentru un om care a trişat continuu în sport? Eu nu pot”.

A putut, însă, Papa Francisc, care a pus spiritul creștin înaintea faptelor, așa cum Dumnezeu îi îndeamnă pe oameni, să ierte „greșiților noștri”. Suveranul Pontif a vorbit, în cadrul unui interviu difuzat sâmbătă de cotidianul italian Gazzetta dello Spor și citat de Agerpres, despre problema dopajului în sport și i-a adus un omagiu celebrului său compatriot Diego Armando Maradona, pe care l-a numit ”un mare poet și campion” pe teren.

Papa a transmis și un mesaj prin care îi roagă pe oameni să se roage pentru Maradona.

„L-am întâlnit pe Diego Maradona cu ocazia unui Meci pentru Pace, în 2014. Îmi amintesc cu plăcere de tot ceea de Diego a făcut pentru Scholas Occurrentes, fundaţia care se ocupă de cei nevoiaşi în lumea întreagă. Pe teren a fost un poet, un mare campion care a adus bucurie pentru milioane de persoane, în Argentina şi la Napoli. Era însă şi un om foarte fragil. Talentul este un cadou primit, dar acest lucru nu este suficient: trebuie să lucrezi la el. Îmi amintesc de cei care aleargă pe distanţa de 100 m la olimpiadă: pentru acele foarte puţine secunde au nevoie de ani şi ani de antrenament, fără lumini aprinse”, a spus Suveranul Pontif.

O colonie de furnici a făcut un spectacol de zile mari! Insectele cărau spre mușuroi ceva impresionant

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre