Ce vom face dacă Vladimir Putin apasă butonul roșu? Unde ne adăpostim? Care ar fi cele mai sigure locuri unde să nu atingă pe nimeni?
Unde să vă adăpostiți în caz de atac nuclear. Este cel mai sigur loc din România, creat de natură
În ciuda faptului că autoritățile susțin că războiul dintre Ucraina și Rusia nu va atinge România, ne putem aștepta la orice de la Vladimir Putin. Care sunt cele mai bune adăposturi în cazul unui atac al rușilor? Specialiștii susțin că în țara noastră există un loc foarte sigur. E vorba de Salina Turda, situată lângă orașul Cluj, care a mai fost utilizată ca adăpost antiaerian în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
În acest moment, se estimează că ar putea primi și acum aproape 1 milion de persoane. În acest loc se găsesc multe specii de organisme care trăiesc într-un mediu foarte bogat în hidrogen de sulfurat, dioxid de carbon și metan, dar destul de săracă în oxigen.
Zăcămintele de sare de aici s-au format în urmă cu 13,5 milioane de ani
Potrivit specialiștilor, zăcămintele de sare s-au format în acest loc acum 13.5 milioane de ani, iar stratul de sare are o grosime de circa 400 de metri. Aerul de aici, dar și din Salina Praid, este cel mai bun medicament pentru cei care suferă de bolile tractului respirator, în mod special pentru infecțiile cronice ale aparatului respirator.
Dovezile arheologice au scos la iveală faptul că sarea a început să fie exploatată în perioada preromană, adică anii 50 î.C.-106 d.C., dar exploatarea sistematică a zăcământului a început în perioada ocupației romane, respectiv anii 106-274 d.C. În perioada anilor 1948-1992 Salina de la Turda a avut rolul de depozit de brânză, apoi a fost redeschisă în scop turistic și curativ.
Sursă foto: primariaturda
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook