Simona Ionescu / Redactor Șef

Președintele Trump l-a pierdut pe omul „minunat” din viața lui

Președintele Trump l-a pierdut pe omul „minunat” din viața lui
La Casa Albă se pregătesc de zile de doliu. Oamenii sunt cu ochii în lacrimi și pregătesc funeraliile. Cauza decesului este încă ținută la secret.

Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, a murit sâmbătă, la New York, a anunţat preşedintele într-un comunicat. „Anunţ cu inima îndurerată că minunatul meu frate, Robert, a murit liniştit în această noaptea. Nu era numai fratele meu, era cel mai bun prieten al meu. Amintirea lui va trăi mereu în inima mea. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace”, a afirmat președintele Donald Trump în comunicatul publicat de Casa Albă.

Robert Trump era internat într-un spital new-yorkez, iar media americane au relatat recent că este grav bolnav, fără a se furniza amănunte privind natura bolii sale.

Preşedintele l-a vizitat pe fratele său la spital vineri. Donald și Robert Trump au petrecut împreună aproximativ 45 de minute. Ulterior vizitei, președintele a dpresei doar că fratele său trăieşte „un moment dificil”.


Dilemă medicală. Poate fi transmis COVID-ul prin fumul de ţigară?

Gina Lollobrigida și viața ei lângă grădinarul cu 60 de ani mai tânăr


Cine a fost Robert Trump

Născut în 1948, Robert Trump, era fratele mai mic al președintelui american. El a activat mult timp în imperiul imobiliar familial şi i-a fost fratelui mai mare de o loialitate absolută. E de notorietate faptul că a ajuns până în instanță, în acest sens, încercând să își oprească una din nepoate să publice o carte în care sale Mary Trump îl descria pe Donald Trump drept „produsul unei familii toxice”.

Robert Trump a obţinut doar o blocare temporară a publicării sale. Ulterior, un judecător a ridicat această restricţie în iulie.

În repetate rânduri, Donald Trump l-a numit „minunat” pe fratele său, declarând că aveau „o relaţie formidabilă, din prima zi”. Și copiii președintelui îl deplâng pe unchiul trecut la cele veșnice. „Unchiule Robert, te iubim. Eşti mereu în inimile şi în rugăciunile noastre”, a scris pe Twitter Ivanka Trump.

Robert, care se presupune urma un tratament anticoagulare,  ar fi suferit hemoragie cerebrală, după ce, recent, a căzut,  potrivit unui apropiat al familiei, care a vorbit cu The New York Times. În ultimele săptămâni, el nu a putut să vorbească la telefon, a mai spus aceeași sursă.

Robert Trump nu a avut copii, dar a ajutat la creșterea lui Christopher Hollister Trump-Retchin, fiul primei sale soții, Blaine Trump. Acum era căsătorit cu a doua sa soție, Ann Marie Pallan. După moartea fraților săi (.n.r. Fred Trump Jr. a murit în 1981), președintele Donald Trump mai are în viață două surori:  Maryanne Trump Barry și Elizabeth Trump Grau.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre