Simona Ionescu / Redactor Șef

Urmează un dezastru. Asigurările Euroins se anulează în scurt timp! Cei care au asigurare până anul viitor vor suferi cel mai rău

Urmează un dezastru. Asigurările Euroins se anulează în scurt timp! Cei care au asigurare până anul viitor vor suferi cel mai rău
Odată cu decizia ASF de a retrage autorizația pe data de 22 martie, contractele de asigurare încheiate de români cu Euroins vor expira în termen de 90 de zile.

Reprezentanții ASF le explică acum șoferilor cum să-și recupereze banii, după ce compania Euroins a dat faliment.

Potrivit instituției, orice persoană care a avut contract de asigurare încheiat cu Euroins, va trebui să depună cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraților. De asemenea, se va face o cerere de denunțare care va fi transmisă pe adresa de e-mail reziliere@euroins.ro. La FGA, se va depune o cerere de restituire-Anexa 9, și se va completa formularul dedicat, pe site-ul FGA, respectiv Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă.

Ce documente aveți nevoie

Această solicitare va trebui să fie însoțită de copie act identitate, copie după polița de asigurare, dar și copia plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate. Veți mai avea nevoie de dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată/transmisă la asigurator și acolo unde este cazul, împuternicire/procură. Fondul de Garantare a Asiguraților urmează să înregistreze cererile de plată și să le analizeze în ordinea primirii și înregistrării.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată

Sumele aflate la dispoziția FGA au ca destinație plata către creditorii de asigurări a indemnizațiilor, respectiv despăgubirilor rezultate din contractele de asigurare facultative și obligatorii încheiate în condițiile legii. FGA va plăti petenții care au depus cererile de plată în termenul legal și au dosarele complete.

Plata se va face în limita a 500.000 de lei pentru fiecare creanță de asigurare încheiată cu firma de asigurări ce este în faliment, potrivit Legii Legea nr. 213/2015 actualizată. Plățile se vor face în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF de retragere a autorizației de funcționare.

Dacă vreți să faceți un alt contract de asigurare cu o altă firmă, derulați acest proces în paralel cu denunțarea poliței de asigurare vechi, încheiată cu asiguratorul aflat în faliment sau insolvență.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre