Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie la Grădina Zoologică! Ursii au atacat îngrijitoarea – Video

Tragedie la Grădina Zoologică! Ursii au atacat îngrijitoarea – Video
O grădină zoologică a fost la un pas de tragedie, după ce urșii panda au atacat îngrijitorul care venise să le dea de mâncare. Vizitatorii au fost îngroziți.

După ce săptămâna trecută o femeie de origine britanică în vârstă de 72 de ani a fost atacată de un urs în zona barajului Vidraru, o nouă tragedie a fost la un pas de a se produce, la o grădină zoologică din China de data aceasta. Urșii panda au atacat îngrijitoarea. 

Scenele bizare au fost filmate la Grădina Zoologică din Chongqing, în megapolisul chinez cu același nume, marți. Scenele, care au fost filmate de către vizitatorii prezenți, arată cum îngrijitoarea se apropie de doi urși panda cu gustări. Brusc, unul dintre aceștia o mușcă de glezne și apoi ambii o trântesc la pământ. 

Femeia, pusă la pământ sub greutatea urșilor 

Scene de groază arată în continuare cum urșii o prind pe femeie sub greutatea corpurilor lor. Aceasta s-a zbătut să scape, însă fără niciun folos. Într-un final, unul dintre urșii panda se retrage, în timp ce celălalt continuă să o țină pe femeie la pământ. 

Când reușește în cele din urmă să se ridice, îngrijitoarea de la grădina zoologică are tricoul rupt, precum și urme de zgârieturi pe umăr.

Se pare că urșii panda erau pui 

Un coleg a ieșit să ajute femeia rănită, dar a fost rapid urmărit și el de către animal. Clipul se termină cu ambii lucrători alergând spre siguranță în incinta parcului, în timp ce ursul panda, aparent un pui, îi urmărește, conform Daily Mail. 

Urșii Panda au pus-o la pământ pe femeia speriată.
Foto: DailyMail

Conform rapoartelor, îngrijitoarea de la grădina zoologică a suferit doar răni minore în urma atacului: „Asta s-a întâmplat pentru că îngrijitoarea de la grădina zoologică pare neexperimentată. Ar fi trebuit să fugă, dar în schimb a încercat să îi oprească”, a spus un internaut în comentariile clipului. 

Comentarii de susținere la adresa urșilor panda atacatori 

Clipul a atras sute de comentarii de la internauți, care au luat apărarea urșilor. „Cred că se jucau cu ea mai mult decât orice altceva. A rămas relativ neafectată. Ar fi făcut mult mai multe daune dacă ar fi vrut”, „Privind filmarea acestui incident, nu pare deloc un atac. 

Dacă ar fi fost un atac, operatorul de cameră sau alte persoane ar fi fost acolo imediat. Dar nu au fost. Era evident doar un joc”, „Având în vedere că panda sunt tot urși, faptul că a scăpat doar cu o cămașă parțial ruptă și câteva zgârieturi este uimitor. Un urs brun, un urs grizzly sau un urs polar ar fi lăsat în urmă doar rămășițe”, au fost doar câteva dintre părerile internauților britanici care au comentat știrea. 

Turistă britanică, atacată de urs la barajul Vidraru, pentru că a vrut să-l pozeze 

Atitudinea prietenoasă a străinilor, în special a celor britanici, nu este o noutate. În urmă cu câteva zile, o femeie britanică în vârstă de 72 de ani ce se afla în vizită în România a fost atacată de un urs în zona barajului Vidraru. Femeia ar fi scos brațul pe geam, în încercarea de a fotografia ursul, care a atacat-o. Turista s-a ales cu plăgi la brațul drept și a fost transportată la spital. 

Toți specialiștii recomandă maximă prudență și interzic total abordarea directă a unui animal sălbatic, când acesta este întâlnit, căci reacțiile sale pot fi imprevizibile.  Acest lucru include, printre altele, tentative de hrănire, fotografiere sau împrietenire cu animalul, indiferent cât de mic, drăguț sau aparent prietenos ar fi acesta. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre