Va fi lansată pe Lună macheta primei căsuțe. S-a anunțat cine o duce acolo și cine a făcut-o. Foto

Artistul Mikael Genberg din Suedia a povestit că de 25 de ani își dorește să plaseze pe Lună căsuța lui roșie, în miniatură.
„E un gând nebun, poate idiot, dar în același timp, în mintea mea, cu adevărat poetic, să pun o casă roșie cu colțuri albe pe suprafața lunii. Care este scopul? Este artă.”, a spus Genberg într-un videoclip postat pe Facebook, menționând că „acum se va întâmpla”.
Căsuța de mărimea unei mâini mari, va fi lansată cu racheta Falcon 9 a SpaceX de la Cape Canaveral. Specialiștii susțin că dacă totul se desfășoarăă conform planului, micuța căsuță va fi așezată pe suprafața Lunii.
Artistul se află în prezent în Florida pentru a asista personal la lansarea căsuței sale și este foarte încântat. „Este mică pe această planetă, dar va fi mare pe Lună, nu există nimic asemănător în spațiu”, a declarat el pentru The Associated Press într-un interviu telefonic.
Căsuța artistului suedez este realizată din aluminiu și acoperită cu o vopsea specială, certificată pentru spațiu și are 12 cm lungime, 8 cm lățime și 10 cm înălțime. Proiectul artistic semnat de Genberg a călătorit deja în lume în ultimii ani.
Casa Lunii a fost instalată în copaci, sub apă, a fost dusă pe Marele Zid Chinezesc. A ajuns chiar și pe Stația Spațială Internațională, la 400 de kilometri deasupra Pământului, ca și companion al primului astronaut suedez, Christer Fuglesang, potrivit site-ului web al proiectului.
Deși a fost ideea lui Genberg de a pune casa pe Lună cu ajutorul roverului lunar Tenacious, a fost ajutat de 70 de persoane. Acestea au donat în jur de 10 milioane de coroane suedeze, adică aproape 900.0000 de dolari pentru proiect, incluzând și zborul.
„Viziunea operei de artă fuzionează cu a noastră, să ne extindem planeta și sfera vieții umane în spațiu”, a declarat Julien-Alexandre Lamamy, CEO al ispace Europe, într-o declarație.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook